Prima pagină » Actualitate » Mesajele de avertizare RO-Alert vor emite sunete diferite în funcție de gravitatea alertei
Mesajele de avertizare RO-Alert vor emite sunete diferite în funcție de gravitatea alertei

Mesajele de avertizare RO-Alert vor emite sunete diferite în funcție de gravitatea alertei

09 sept. 2024, 23:50,
în Actualitate

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni seară, la Digi24, că mesajele de avertizare RO-Alert vor emite sunete diferite în funcție de gravitatea alertei, în urma unei discuții cu Google, Apple și STS.

„Noi am luat niște măsuri acum pe anumite situații, să dăm cu alte notalități mesajele. Dacă mesajele, când ai un mesaj de protecție civilă în sensul că e posibil să cadă ceva din cer pe oraș, localitate, bloc…mesajul va fi cu tonalitatea obișnuită, de alertă maximă, extremă. Deja a fost discuția cu Google, Apple și STS. Am căzut de acord că pentru mesajele de copil dispărut, mesaje care se dau peste o anumită oră pentru anumite riscuri, nu pentru cele foarte mari, să dăm mesajul cu un bip, ca un mesaj obișnuit. Singura diferență este că chiar dacă ai telefonul pe silențios, bip-ul va suna. Avem o promisiune ca cel puțin până la sfârșitul anului, măcar pe Android să intrăm. Lucrează colegii de la STS”, a declarat Arafat.

De asemenea, seful SDU susține că vor fi anumite alerte care pot să fie date silențios, dar doar în anumite situații.

„Am avut discuția la DSU acum aproximativ două săptămâni. A fost o discuție foarte bună. Mi-au zis ce posibilități au și inclusiv vor fi anumite alerte care pot să fie date silențios, dar doar în anumite situații, când dai să se vadă doar mesajul, dar să nu audă nimeni că ești în zonă sau să nu avertizezi pe altul unde ești: persoană răpită, cineva care este un ‘active shooter’ (trăgător activ – n.red.) într-un act terorist într-o zonă și tu avertizezi populația să se ascundă, dar nu dai mesajul cu sunet. Și asta va fi o posibilitate activată a sistemului”, a adăugat șeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *