Prima pagină » Local » Mesaje antisemite transmise de șeful PSD Iași! Maricel Popa și-a atacat propriul Guvern-GALERIE FOTO

Mesaje antisemite transmise de șeful PSD Iași! Maricel Popa și-a atacat propriul Guvern-GALERIE FOTO

16 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mesaje antisemite date de Maricel Popa, șeful PSD Iași. Pe grupurile interne ale filialei, Maricel Popa a distribuit mesaje ce au atacat evreii, dar și Casa Regală a României. În plus, șeful PSD Iași a distribuit și mesaje anti-vaccin, a atacat NATO și Statele Unite ale Americii și a recunoscut singur că și-a falimentat propriile firme promovând mesaje împotriva propriului guvern

Noi mesaje șocante trimise pe canalele interne ale PSD Iași de senatorul Maricel Popa. Atacul la adresa Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice (NATO) nu este singurul derapaj al parlamentarului de Iași. De la mesaje antisemite, la blamarea certificatului de vaccinare împotriva Covid-19, actualul lider al PSD Iași continuă să promoveze astfel de acțiuni printre oamenii de partid. Deși derapajele lui Maricel Popa sunt cât se poate de grave, liderii PSD nu au luat nicio măsură împotriva acestuia.

Mesaje antisemite distribuite de Maricel Popa, șeful PSD Iași!

În ultimele luni, Maricel Popa a ajuns să distribuie tot felul de mesaje pe grupurile interne ale PSD Iași. Unul dintre acestea face referire la distribuirea unui mesaj cu caracter antisemit atribuit istoricului Nicolae Iorga. Practic, Maricel Popa a ajuns să distribuie în grupurile interne ale PSD Iași mesaje critice la adresa evreilor, dar și împotriva Casei Regale a României. Un mesaj distribuit în luna august 2021 face referire la Casa Regale a României, mesaj antisemit atribuit lui Nicolae Iorga.

”Aceşti Hohenzollerni, prin camătă şi tot felul de mijloace specific evreieşti, devenind extrem de bogaţi, au ajuns mai târziu stăpâni ai castelului şi domeniilor de la Sigmaringen, fiind mai târziu înnobilaţi de Margraful Bavariei. Din aceşti Hohenzollerni se trage actuala noastră dinastie, care, după cum este şi firesc, poartă nu numai stigmatele rasei evreieşti, dar mai suferă şi de anumite stări care se transmit pe calea ereditară şi periodic din patru în patru generaţii”, se arată în mesajul distribuit de Maricel Popa.

Recunoaște că a falimentat mai multe firme

Mai mult, Maricel Popa a mai distribuit un mesaj pe grupurile interne ale PSD Iași în care critica faptul că economia României a avut de suferit după 1989 prin falimentarea și devalorizarea industriei. Culmea, tocmai actualul parlamentar este un țepar notoriu, el fiind artizanul falimentării unor fabrici și societăți pe care a pus mâna cu sprijinul unor politicieni lugubrii. Este destul de grav că un astfel de individ, care promovează mesaje pline de ură, reprezintă județul Iași la cel mai înalt nivel politic și administrativ.

Maricel Popa i-a făcut hoți pe cei din PSD

În mesajul respectiv, Maricel Popa arăta că industria României era, înainte de 1989, în primele 10 țări din Europa. Ulterior, cei care au venit la putere au vândut sistematic totul și au distrus întreaga industrie. Culmea, Popa a susținut că fiecare program de guvernare a fost unul de hoție. Practic, a spus chiar el că programele PSD, partid pe care îl reprezintă, au fost făcute pentru furt din banii publici.

”Practic, economia națională a fost oferită pe tavă, fără nicio logică și fără a se spune, cel puțin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut lobby pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Fiecare program de guvernare anunțat a fost, de fapt, un program de «neguvernare», program de hoție. Întreaga economie națională a fost, pur și simplu, pulverizată și lăsată fără nicio logică structurală”, se arată în mesajul distribuit de Maricel Popa.

Mesaje anti-vaccin Covid-19 distribuite de șeful PSD Iași

Și asta nu este tot. Maricel Popa a distribuit, la începutul lunii decembrie 2021, mesaje conspiraționiste, legate de Certificatul verde, obligatoriu la vremea respectivă. În mesajele respective, Maricel Popa arăta că alte state europene au impus obligativitatea Certificatului verde la un număr mic de persoane decedate pe zi, în vreme ce în România acest lucru era tot mai contestat. Așa a făcut și senatorul PSD, care a distribuit mesaje ce criticau obligativitatea Certificatului verde împotriva pandemiei Covid-19.

”Austria: 20 morți pe zi/Certificat verde obligatoriu. Certificat verde obligatoriu. Franța 30/morți pe zi. Certificat verde obligatoriu (…). România 500 morți pe zi. Noi nu vrem Certificat verde, că încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului (prost)”, se arată în mesajul promovat de Maricel Popa.

Acțiuni anti NATO și UE, distribuite de Maricel Popa

La finalul săptămânii trecute, Maricel Popa a distribuit un mesaj anti NATO, după vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, în România. Liderul PSD Iași s-a dovedit a fi un adevărat rusofil, criticând statul român aliat cu SUA. Reporterii cotidianului BZI au cerut o explicație de la liderii PSD pentru ieșirile necontrolate ale lui Maricel Popa. Totuși, conducerea PSD nu a luat nici o măsură împotriva parlamentarului de Iași.

”Sunt la Paris, la o conferință pe teme economice. Nu am urmărit ce s-a întâmplat. Nu știu nimic”, a spus Radu Oprea, senator PSD și purtătorul de cuvânt al partidului.

Mesajele antisemite distribuie de Maricel Popa, senator PSD, nu sunt singurele derapaje ale acestuia. Liderul PSD Iași nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a comenta situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *