Prima pagină » Actualitate » Mesaj viral al Bisericii Ortodoxe: Este un mare păcat să te împrumuți la bancă!
Mesaj viral al Bisericii Ortodoxe: Este un mare păcat să te împrumuți la bancă!

Mesaj viral al Bisericii Ortodoxe: Este un mare păcat să te împrumuți la bancă!

05 dec. 2023, 12:19, 6 ,
în Actualitate

Pe paginile mai multor instituții ce țin de Biserica Ortodoxă a fost distribuit mesajul „Este un mare păcat să te împrumuți la bancă!“, ce a devenit viral pe platformele sociale. Ce mare păcat se ascunde, de fapt, în spatele demersului? Preoții transmit că făcând împrumut, din om liber, ajungi să fii sclav.

Este un mare păcat să te împrumuți la bancă!

Pe paginile de internet au apărut, în ultimii ani, multe discuții între credincioși și liderii lor spirituali diverse subiecte. Multe dintre aceste subiecte sunt de multe ori sensibile. Un astfel de exemplu este un material video publicat pe pagina de Facebook a Parohiei Ortodoxă Dumbrava – Județul Alba.

Printre credincioși s-au ridicat întrebări referitoare la împrumuturile făcute la bănci. Este păcat sau nu este păcat să împrumuți bani de la o instituție bancară? Un preot a explicat pe înțelesul tuturor contextul în care oamenii ajung să ia bani cu împrumut, precum și starea spirituală a lor, în general.

Oamenii doresc să se împrumute la bancă, în general, pentru că vor să trăiască mai bine decât le permit mijloacele lor reale, la momentul respectiv. În termeni mai religioși, omul caută să trăiască mai presus de mijloacele și vrednicia lui, în loc să fie smerit și să se mulțumească cu ceea ce are.

„Hai să o spun așa, mai de-a dreptul: tu ești proletar și vrei să fii boier. Dar tu ești pălmaș, tu trebuie să muncești cu sapa. «Nu, vreau să trăiesc ca un boier, vreau să am Mercedes-ul sau Rolls Royce-ul la scară»”, a comentat preotul, într-un material video devenit viral.

Cum te poate distruge păcatul mândriei

Liderul spiritual a explicat că în spatele acestei atitudini se află păcatul mândriei. Acesta atrage după sine și sclavia, fiindcă odată împrumutat la o bancă nu mai poți fi om liber. Păcatul mândriei este unul subțire, potrivit explicațiilor oferite de preot.

„Cum se numește păcatul ăsta? Că e un păcat! E un păcat subțire, așa se cheamă – păcatul mândriei, păcatul slavei deșarte. În momentul în care tu îți faci nu știu ce casă, îți iei o mobilă de lux, ai o mașină super, imaginea ta în ochii lumii e mult peste valoarea ta, nu?

Tu neavând cu mijloacele tale, cu valoarea ta reală posibilitatea să ai acești bani, vine banca – eu aș zice că vine altcineva – și spune: Ba se poate, te ajut eu. De ce? Pentru că în felul ăsta, te-a legat și tu din om liber ai ajuns sclav”, a spus preotul, mesajul viral al Bisericii Ortodoxe

Comentarii
  • Am citit doar titlul. Sunteti dusi cu capul.

  • A te imprumuta de la banca nu este un pacat, ci o mare prostie care aduce numai necaz pe capul omului.
    Cine poate, sa evite imprumuturile. Cine nu, sa-si asume consecintele.

  • Oricum suntem SCLAVI in propria tara cu sau fara imprumut in banca. Preotii au dreptate,nu sunt dusi cu kapul dar nu au spus ca RO
    MANIA ESTE O SCLAVA AFARA, SI IN TARA ROMANII SUNT SCLAVII TRADATORILOR CRIMINALI DE LA GUVERNARE CARE TREBUIE UCISI!

  • Oricum suntem SCLAVI in propria tara cu sau fara imprumut in banca. Preotii au dreptate,nu sunt dusi cu kapul dar nu au spus ca RO
    MANIA ESTE O SCLAVA AFARA, SI IN TARA ROMANII SUNT SCLAVII TRADATORILOR CRIMINALI DE LA GUVERNARE CARE TREBUIE UCISI!!!

  • E corecta observatia. Dar… cine decide daca esti proletar sau boier? De ce sa-ti impui limite „pseudo-smerite”? Intrebare retorica: Parintelul- autor, circula cu manzul asinei sau cu mercedesul? Copiii sai, binecuvantati cu scoli inalte, apartamente, masini, hrana, haine de lux, excursii, statut special S-class etc., cu ce sunt diferiti de copiii la fel de inzestrati spiritual, dar mult mai saraci, ai enoriasului Lazar… Pe Hristos Dumnezeu nu-L putem pacali 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025