Prima pagină » Local » Mesaj sfâșietor al decanului Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, după prof. Ștefan-Adrian Strungaru și-a pierdut viața înecat în Marea Neagră
Mesaj sfâșietor al decanului Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, după prof. Ștefan-Adrian Strungaru și-a pierdut viața înecat în Marea Neagră

Mesaj sfâșietor al decanului Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, după prof. Ștefan-Adrian Strungaru și-a pierdut viața înecat în Marea Neagră

09 apr. 2021, 18:17,
în Local

Salvatorii au intervenit, vineri, în Eforie Nord, într-o misiune de salvare a doi scafandri la aproximativ 500 metri în larg. Scafandrii au fost scoşi la mal, inconştienţi, şi se încerca resuscitarea lor în urmă cu puţin timp. Este vorba despre scafandru de 54 de ani și un geolog de 32 de ani.

Una din victime era un bărbat, în vârsta de 32 de ani, din Iași, biolog marin şi profesor în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

Adrian Ştefan Strungaru a fost unul dintre cei mai buni ectoxicologi din lume. Lucra pentru o firmă privată. Nu era implicat într-un proiect al UAIC Iaşi sau al staţiunii Agigea. Acesta a fost contractat pentru un proiect legat de ceea ce înseamnă nisiparea plajelor, mai exact extinderea acestora.

Decanul Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, prof. univ. dr. habil. Marius Ştefan a transmis un mesaj prin care și-a manifestat tristețea cu privire la pierderea suferită de către întregul colectiv academic ieșean.

„Este o veste care m-a tulburat complet. Era un om tânăr, de viitor și foarte promițător. Încercăm să vedem și noi acum exact despre ce e vorba și ce s-a întâmplat. Vă mărturisesc sincer că nu pot să-mi revin. Este un mare, mare păcat ceea ce s-a întâmplat. Încercăm și noi acum să vedem circumstanțele acestui nefericit eveniment”, a declarat decanul Facultății de Biologie din cadrul UAIC Iași, prof. univ. dr. habil. Marius Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *