Prima pagină » Local » Mesaj Ro-Alert trimis ieşenilor, în contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri Covid-19
Mesaj Ro-Alert trimis ieşenilor, în contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri Covid-19

Mesaj Ro-Alert trimis ieşenilor, în contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri Covid-19

06 oct. 2021, 14:29,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis de autoritățile din România. Acesta a fost trimis tuturor cetățenilor din Iași și nu numai, având în vedere faptul că rata de incidență a municipiului a ajuns 6,74 cazuri la mia de locuitori.

„În contextul creşterii accelerate a ratei de infectare la nivel naţional cu virusul SARS COV-2, pentru protejarea sănătăţii dumneavoastră şi a celor din jur, informaţi-vă din surse oficiale şi respectaţi măsurile igienico-sanitare şi de distanţare fizică. alegeri să vă vaccinaţi acum împotriva Covid-19! DSU. fiipregatit.ro, vaccinare-covid.gov.ro”, este mesajul transmis prin Ro-Alert.

Situația Covid-19 în județul Iași, în ultimele 24 de ore

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 octombrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 51.449 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 614 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 94 externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 11 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1096.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 523 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 433 realizate de DSP Iași și 91 de SAJ Iași.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre mesajele Ro-Alert

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert cu privire la importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare. Un astfel de mesaj a fost transmis deja miercuri, chiar în timpul conferinţei de presă a coordonatorului campaniei dee vaccinare.

“În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul Ro-Alert în care să transmitem importanţa respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-COV-2 şi de informare din surse oficiale, precum şi recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât vor fi transmise mesaje şi prin intermeniul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către pacienţii cu afecţiuni cronice, care se află în evidenţa CNAS cu afecţiuni cronice”, a declarat Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Specialistul în medicină de călătorie a ținut să menționeze faptul că medicii de familie vor discuta cu pacienţii lor vulnerabili şi le vor explica importanţa vaccinării împotriva noului coronavirus.

“Fac un apel şi voi avea întâlniri în perioada următoare şi cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi cu boli cronice pentru a susţine acest demers şi a transmite un mesaj foarte clar şi foarte ferm de a adresabilitate către vaccinarea celor vulnerabili. De asemenea, prin intermediul asistenţilor comunitari, iar colegii din reţeaua primară de medicină de familie, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie în CNCAV şi am căzut de acord că una dintre modalităţile prin care putem să creştem conştientizarea importanţei şi a beneficiilor vaccinării ar fi contactarea individuală a oamenilor, a pacienţilor, din listele proprii, în mod deosebit a celor vulnerabili care să se facă în perioada următoare prin intermediul medicilor de familie”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *