Prima pagină » International » Mesaj îngrijorător transmis de IATA! Transportul aerian global nu-și va reveni până în 2024
Mesaj îngrijorător transmis de IATA! Transportul aerian global nu-și va reveni până în 2024

Mesaj îngrijorător transmis de IATA! Transportul aerian global nu-și va reveni până în 2024

30 iul. 2020, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Mesaj îngrijorător transmis de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA)! Transportul aerian global nu-și va reveni până în 2024 din cuza pandemiei de COVID-19. Data estimată este cu un an mai târziu decât proiecția anterioară a IATA.

IATA, care reprezintă 290 de companii aeriene, dă vina pentru recuperarea lentă pe o serie de factori, inclusiv lipsa de încredere a consumatorilor, scăderea călătoriilor de afaceri și creșteri alarmante a numărulu ide cazuri noi de infecții cu COVID-19 în Statele Unite și în alte țări mari.

Mesaj îngrijorător transmis de IATA: Scădere cu 55%

Previziunea de bază revizuită este ca traficul internațional de pasageri să scadă cu 55% în 2020, comparativ cu 2019. În aprilie, IATA a prezis că scăderea va fi de doar 46%.

Se estimează că numărul de pasageri va crește cu 62% anul viitor, dar va fi în scădere cu aproape 30% în comparație cu perioadele anterioare pandemiei de Covid-19, cu o recuperare completă la nivelurile pre-pandemice, care nu își va reveni patru ani de acum înainte.

„Traficul de pasageri a lovit în luna aprilie, iar creșterea ulterioară a fost foarte slabă. Am văzut o îmbunătățire zborurilor interne, dar prea puțin pentru a compensa pierderile”, a declarat Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA.

Nu este surprinzător că se preconizează că în ceea ce privește călătoriile pe distanțe scurte, acestea își vor reveni mai repede decât transportul pe distanțe mai mari. Asta datorită nivelului de confort al pasagerilor, dar și pentru că piețele internaționale rămân în mare parte închise.

Cum a afectat călătoriile decizia Marii Britanii de a impune carantină pentru toți călătorii care vin din Spania

„Încrederea consumatorilor este scăzută și nu ne ajută decizia Regatului Unit din weekend de a impune o carantină pentru toți călătorii care se întorc din Spania”, a spus de Juniac.

Sâmbătă, guvernul britanic a transformat o surpriză pe coridorul său de călătorie Marea Britanie-Spania, reinstalând cu efect imediat carantina de 14 zile pentru toți călătorii care sosesc din destinația turistică populară, în urma creșterii cazurilor de coronavirus din țară.

Mulți turiști britanici, care au plecat în concedii la scurt timp după ce elevii au intrat în vacanță au fost afectați de această decizie. Secretarul britanic de externe, Dominic Raab, a apărat această mișcare, spunând pentru Sky News că „a luat decizia cât de repede am putut, și nu putem să ne cerem scuze că am făcut acest lucru”.

În ceea ce privește traficul intern al țărilor, companiile aeriene din China conduc redresarea, cu o scădere de 35,5% în iunie față de perioada din 2019, față de o scădere de 46,3% în mai.

Viitorul este sumbru

Reprezentanții IATA susțin că progresele științifice în combaterea COVID-19, inclusiv dezvoltarea unui vaccin de succes, ar putea permite o recuperare mai rapidă. Dar deocamdată, viitorul pare sumbru.

„În multe părți ale lumii infecțiile sunt în continuă creștere. Toate acestea indică o perioadă de recuperare mai lungă și o afectare de durată a industriei și economiei globale”, a spus Alexandre de Juniac.

„Companiile aeriene se luptă să reziste financiar, iar guvernele vor trebui să continue măsurile de salvare pentru transportatori“, a spus reprezentantul organismului aerian.

„Vara, sezonul cel mai aglomerat al industriei noastre, trece repede. Există puține șanse de creștere a călătoriilor aeriene internaționale, cu excepția cazului în care guvernele acționează rapid și decisiv pentru a găsi alternative la închiderea frontierelor și carantinării unor zone”, a mai spus de Juniac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *