Prima pagină » Economic Local » Mesaj important pentru pensionarii din Iași. Maria Andronache, director Casa de Pensii: „Nu se face nicio recalculare a pensiilor anul acesta”
Mesaj important pentru pensionarii din Iași. Maria Andronache, director Casa de Pensii:

Mesaj important pentru pensionarii din Iași. Maria Andronache, director Casa de Pensii: „Nu se face nicio recalculare a pensiilor anul acesta”

04 aug. 2020, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Maria Andronache, director al Casei de Pensii Iași, atrage atenția pensionarilor că în anul 2020 nu vor fi recalculate pensiile. Singurii pensionari care vor beneficia de o recalculare a pensiilor sunt pensionarii care lucrează și vor să adauge vechime la pensia deja încasată. La nivelul județului Iași sunt 166.377 de pensionari din care 150.701 pensionari de stat și 15.672 de pensionari din sistemul public

Maria Andronache, director al Casei de Pensii Iași, atrage atenția pensionarilor că în anul 2020 nu vor fi recalculate pensiile.

„Trebuia să se dea o Hotârâre de Guvern pentru a putea începe recalcularea tuturor pensiilor. Trebuia să se facă noi angajări, să se achiziționeze un nou soft, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Nu se face nicio recalculare a pensiilor anul acesta. Recalculăm pensiile doar celor care au lucrat peste pensionare și celor care au dosare noi, dar în niciun caz nu luăm toate pensiile din Iași și le recalculăm”, susține Maria Andronache, director Casa de Pensii Iași.

Bilete de tratament pentru pensionarii din Iași care vor să plece în stațiunile de la mare Neptun și Saturn

Pensionarii din Iași pot achiziționa bilete de tratament de la Casa de Pensii Iași.

„Noi avem bilete de tratament la vânzare pentru stațiunile de la mare. Să se adreseze colegilor noștri dacă vor mai multe informații cei care vor să plece în stațiunile Neptun, Saturn. Am afișat pe site toate stațiunile unde avem bilete de tratament disponibile”, a mai spus Maria Andronache.

Biletele de tratament se distribuie la liber, iar persoanele interesate pot obține aceste bilete de la Ghișeul de Bilete de Tratament în baza mai multor documente precum: bilet de trimitere de la medic, original și copie, cartea sau buletinul de identitate în original, cuponul de pensie aferent lunii iulie 2020.

Sute de pensionari din Iași pleacă anual la mare cu bilete de tratament achiziționate prin Casa de Pensii Iași

Costul unui bilet de tratament este de 50 la sută din cuantumul brut al pensiei în luna anterioară plecării în stațiune. Durata sejurului este de 16 zile din care durata tratamentului balnear este de 12 zile. Ieșenii pot ridica ajutoarele de deces de la Casa de Pensii Iași. Acordarea ajutoarelor se va face prin folosirea acelorași metode de transmitere a solicitărilor, respectiv e-mail la adresele [email protected], [email protected], fax 0232410092 sau poșta letrică. Ajutorul de deces se acordă în cazul morții unui asigurat, pensionar sau a unui membru de familie al acestora.

Maria Andronache, director Casa de Pensii Iași: „Dosarele de pensii trebuie depuse în original”

Maria Andronache, directorul Casei de Pensii Iași, mai spune că în această perioadă pensionarii se prezintă la sediul instituției mai devreme chiar dacă sunt programați telefonic la o anumită oră. Cele mai aglomerate zile au fost însă în perioada mai-iunie, după ce starea de urgență a fost înlocuită cu stare de alertă.

„Dosarele de pensii trebuie depuse în original, din acest motiv persoanele s-au prezentat la sediul instituției și în această perioadă. Noi am luat toate măsurile de protecție și încercăm să comunicăm prin intermediul online, e-mail sau telefonic”, a mai spus Maria Andronache.

Ieșenii sunt programați telefonic de către reprezentanții Casei de Pensii Iași pentru încadrarea în gradul de invaliditate

Persoanele care sunt verificate periodic pentru a primi încadrarea în gradul de invaliditate sunt programate telefonic.

„Pentru încadrarea în grad de invaliditate toți sunt programați telefonic, pe ore. Fiecare trebuie să vină în fața comisiei la o anumită oră. Chiar și așa, vin toți la 8 dimineața și așteaptă să intre. Noi am precizat că trebuie să intre câte unul la ghișeu, în fața comisiei. Stau 4-5 persoane afară, dar nu avem ce face, așa se procedează acum. Noi suntem toți la birou, lucrează toată lumea la birou, așa am fost și în perioada stării de urgență”, a mai spus Maria Andronache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *