Prima pagină » Actualitate » Mesaj extrem dat de George Simion către parlamentari în legătură cu certificatul verde: Să nu îndrăznească!
Mesaj extrem dat de George Simion către parlamentari în legătură cu certificatul verde: Să nu îndrăznească!

Mesaj extrem dat de George Simion către parlamentari în legătură cu certificatul verde: Să nu îndrăznească!

21 dec. 2021, 14:09,
BZI.ro, în Actualitate

George Simion mai transmite un mesaj legat de dorinţa politicienilor de a adopta certificatul verde. Liderul AUR care s-a prezentat drept imaginea protestelor din aceste momente a vorbit despre faptul că politicienii nu trebuie să îndrăznească să adopt legea și nici Nicolae Ciucă să-și asume răspunderea. Pentru a împiedica cât mai mult posibil adoptarea, Simion a depus mii de amendamente la lege. Vorbim despre 4000 de astfel de documente.

 

În spațiul public s-a vorbit despre asumarea răspunderii premierului Nicolae Ciucă pentru legea certificatului verde. Acest gest ar duce automat la adoptarea, în Parlament a certificatului. Alina Gorghiu, senator PNL a declarat că nu este de acord cu acest gest.

George Simion trimite un mesaj dur către parlamentari legat de certificatul verde

Așadar, în aceste momente, George Simion a transmis un mesaj ferm pentru parlamentari dar și pentru premierul Nicolae Ciucă. Acesta l-a îndemnat pe premier să nu îndrăznească să își asume proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde. De altfel, pentru a întârzia cât mai mult intrarea pe procedura de vot, George Simion a menționat că la lege au depus peste 4000 de amendamente. Liderul AUR a ținut să precizeze că nu este împotriva vaccinării împotriva COVID-19 dar nu susține vaccinarea obligatorie:

Să nu îndrăznească să îşi asume răspunderea pentru certificatul lCOVID-19. Am depus peste 4000 de amendamente, jumătate dintre ele sunt amendamentele PSD-ului de anul trecut.

O delegaţie a organizatorilor va vizita sediile partidelor pentru a-i convinge să îşi asume acest certificat. Jandarmeria a dat dovadă de profesionalism. Care a dat cu spray, trebuie să apară pe camere şi eu cred că este membru a unui serviciu secret. Nu avem nicio problemă cu vaccinarea, avem parlamentari care s-au vaccinat. Avem o problemă să decidă statul că trebuie să ne vacinăm. Este o victorie a românilor. Noi nu facem decât ce ne cer românii. a declarat Simion

Simion și-a continuat mesajul într-o notă dură la adresa lui Raed Araf, îndemnându-și să-și dea demisia. De altfel, George Simion i-a îndemnat pe parlamentari să iasă din Parlament și să vorbească cu cetățenii:

Raed Arafat este un focar de infecţie şi trebuie să îşi dea demisia. Parlamentarii trebuia să vorbească cu protestatarii. Așa se întâmplă într-o democraţie, să dea socoteală, nu să se ascundă într-o clădire. Parlamentarii să vorbească cu poporul pentru că au salarii de 10.000- 15.000 de euro. a menţionat George Simion. a conchis liderul AUR.

Premierul Nicolae Ciucă ar putea să-și asume răspunderea pe certificatul verde

În urmă cu doar o zi a apărut în spațiul public informația precum că Nicolae Ciucă dorește să își asume răspunderea pe proiectul de lege a certificatului verde.

” Au existat discuţii în legătură cu acest subiect. În momentul în care vom avea elemente noi, le vom comunica. Când vom avea elemente concrete, voi reveni”. a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ce înseamnă, de fapt, asumarea răspunderii:

(1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

(2) Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

(3) Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2), proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului său a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

(4) În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate potrivit alineatului (3), dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *