Prima pagină » Actualitate » Mesaj dur transmis de Adrian Streinu Cercel negaționiștilor: „Nu vă spălaţi, nu purtaţi mască, nicio problemă, dar să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi!“

Mesaj dur transmis de Adrian Streinu Cercel negaționiștilor: „Nu vă spălaţi, nu purtaţi mască, nicio problemă, dar să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi!“

28 oct. 2020, 13:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București, transmite un mesaj dur celor care neagă existența virusului SARS CoV-2. Adrian Streinu Cercel susține că numărul pacienţilor cu COVID va creşte din ce în ce mai mult, iar medicii vor face faţă cu greu situaţiei.

„Noi ne așteptăm ca într-un viitor nu foarte îndepărtat – și aici este problema de câteva săptămâni – numărul pacienților să crească dacă lumea nu înțelege că trebuie să se păzească. Nimeni nu îi poate păzi să nu se îmbolnăvească, dacă nici ei nu se păzesc pe ei înșiși. Mai mult decât atât, contaminându-se și infectându-se, evident că vor da acest virus și celor din jurul lor“, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Să nu vă miraţi că vă îmbolnăviţi!“

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București susține că nu înțelege de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Acesta le transmite celor care refuză să respecte restricțiile să nu se mire în momentul în care se vor infecta.

„Eu nu înțeleg de ce lumea este atât de reticentă la măsurile uzuale de igienă și de igienă comunitară. Nu vă spălați, nu purtați mască, niciun fel de problemă, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți. Atât de simplă este această problemă. Altfel, evident că nu vom putea face față foarte mult avalanșei de pacienți”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

„Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți“

Medicul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ le recomandă oamenilor să poarte masca de protecţie din momentul în care ies din casă până când se întorc.

„Eu spun, de nu știu când, să țină masca din momentul în care ies pe ușă și până se întorc înapoi acasă. Cei care refuză să poarte mască zicând că este botniță să se uite în dicționarul explicativ al limbii române, să vadă care este diferența între botniță și mască. Masca trebuie să fie prietenul vostru.

Dacă nu priviți masca ca pe un prieten, ci ca pe un dușman atunci să nu mă întrebați de ce vă îmbolnăviți. Atât de simplu este. Stăm în această mască. La început am spus că această mască va fi cea care va face diferența din punct de vedere al dinamicii procesului pandemic”, adaugă medicul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Florin Chirculescu: „Au dreptul să refuze tratamentul!”

Și Florin Chirculescu, medic din cadrul Spitalului Universitar București, le transmite celor care neagă existența virusului SARS CoV-2 să refuze tratamentul în cazul unei eventuale îmbolnăviri cu COVID-19, pentru că așa vor da posibilitatea medicilor să-i trateze pe ceilalți bolnavi.

„Pacienții au dreptul să refuze tratamentul prescris de medici – spitalele au formulare pentru așa ceva. De pildă, membrii unor secte religioase dau totdeauna în scris că refuză tranfuzia indiferent de riscurile la care se expun (decesul y compris)”, a scris Florin Chirculescu, medic din cadrul Spitalului Universitar București, într-o postare pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *