Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Mersul pe jos, un sport excelent
Mersul pe jos, un sport excelent

Mersul pe jos, un sport excelent

03 aug. 2020, 10:00,
BZI.ro, în Sanatate

Mersul pe jos, un sport excelent. Vrei să practici un sport pentru a-ți îmbunătăți starea fizică? Este posibil ca mersul să fie cea mai bună alegere posibilă: nu prezintă riscuri pentru cei care o practică, este ușoara și ieftina.

Este posibil să faceți deja activități fizice zilnice, fără să le realizați. Dacă, de exemplu, faci 30 de minute pe zi de plimbari, urci scările în loc de ascensoare și scări rulante și mergi sâmbătă sau duminică la o plimbare de o oră prin pădure, ești o persoană sportivă!

10.000 de pași pe zi

Potrivit OMS, 10.000 de pași pe zi este suficient pentru a ne menține într-o formă excelentă, chiar și fără nicio altă activitate sportivă. Un obiectiv perfect accesibil, deoarece fără să ne gândim la asta, facem aproximativ 7000 de pași într-o zi, pur și simplu ducându-ne acasă, de la birou, curățând casa sau facand cumpăraturi. Pentru a atinge obiectivul a 10.000 de pași, tot ce trebuie să faceți este să mergeti pe jos 15 minute dimineața și 15 minute seara. Echipați-vă cu un pedometru, astfel încât acest obiectiv de 10.000 de pași să fie măsurat și măsurabil! Astăzi există pedometre asociate smartphone-ului, care vă permit o vizualizare foarte eficientă a progresului.

Mersul pe jos, un sport excelent! Plimbă-te în natură!

Toți pașii sunt benefici, inclusiv cei pe care îi faceți prin oraș. Dar ori de câte ori poți, mergi la plimbări în pădure, plimbări în parcuri și grădini. În vacanță, încercați să mergeți desculți în nisip și apă, vizitați site-uri naturale. Nu numai că calitatea aerului pe care îl respiri acolo va crește efectele pozitive ale mersului tău, dar vei câștiga și în relaxare.

Doar pentru că mersul pe jos este o activitate fizică blândă nu înseamnă că nu ar trebui să luați niște măsuri de precauție. În primul rând, incaltati-va cu pantofi buni.

În registrul de precauții, aici sunt câteva care nu trebuie să fie trecute cu vederea atunci când intenționați să mergeți mai mult timp:

echipați-vă cu un dispozitiv conceput pentru a vă măsura forma în timpul efortului sportiv, cum ar fi un monitor al tensiunii arteriale și un monitor de ritm cardiac. Medicul dumneavoastră vă va oferi sfaturi bune și vă va anunța dacă este util sau chiar necesar pentru dumneavoastră.
Ia-ti o sticlă de apă și niște fructe uscate, precum și ceva bani și un telefon mobil.
exersați mersul cu alții sau adoptați un câine care va fi fericit să vă însoțească. În caz contrar, optează pentru o plimbare în oraș, în locuri populare în care vei fi mai în siguranță decât singur în pădure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *