Prima pagină » Culinar » Mere in foietaj. Un desert simplu, cu care îți vei da pe spate invitații!

Mere in foietaj. Un desert simplu, cu care îți vei da pe spate invitații!

13 mart. 2024, 10:50,
BZI.ro, în Culinar

Pentru un desert rapid și ușor la cuptor, poți încerca rețeta de mere în foietaj. Aceasta este o alternativă rapidă la plăcinta tradițională de mere și poate fi pregătită într-un timp scurt, folosind doar câteva ingrediente simple. De asemenea, este potrivită și pentru cei care țin post.

Rețetă rapidă de mere in foietaj

Pentru a pregăti acest desert delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 măr, 230 g aluat de foietaj, 3 lingurițe de unt topit (sau margarină, pentru varianta de post), 60 g zahăr brun, 1/2 linguriță scorțișoară, 1/4 linguriță nucșoară măcinată, 1/4 linguriță ienibahar (opțional), 1 lingură de nuci sau arahide măcinate.
Acest desert delicios și aromat este gata pentru a fi savurat în aproximativ 30 de minute. Este perfect pentru a fi servit la finalul unei mese sau ca o gustare dulce între mesele principale.

Pentru a pregăti rețeta de mere în foietaj, urmează următorii pași simpli. Într-un bol mic, amestecă zahărul brun cu restul condimentelor. Topește untul la bain-marie și toarnă-l într-un bol cu fundul lat. Taie mărul în 8 felii egale și înmoaie-le în untul topit. Împrăștie puțină făină pe fundul de lemn pentru a evita lipirea aluatului.

Taie aluatul în 8 triunghiuri și unge-le cu untul topit. Presară amestecul de zahăr și condimente pe fiecare triunghi, acoperind întreaga suprafață, apoi adaugă nucile pisate. Așază o felie de măr pe marginea mai lată a fiecărui triunghi de aluat și rulează încet. Unge o tavă cu unt și așază „croissantele” formate pe ea. Poți adăuga și alte arome peste, dacă dorești. Preîncălzește cuptorul la foc mare (aproximativ 200 de grade Celsius, treapta de sus). Introdu „croissantele” la cuptor timp de 6-12 minute, sau până când observi că au crescut și au prins o crustă aurie.

Plăcintă cu mere ca la bunica

Dacă nu ești tentat să încerci merele în foietaj, poți opta pentru rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Pentru aluat vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 650 g făină, 250 g unt, 200 g zahăr pudră, 10 g praf de copt, două ouă și sare. În ceea ce privește umplutura, vei avea nevoie de un kilogram de mere, 100 g zahăr și o lingură de scorțișoară, după preferințe.

Înainte de toate, curăță merele de coajă și rade-le folosind răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele patru linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu și călește-le la foc mic. După ce merele s-au călit, adaugă scorțișoara și lasă-le deoparte pentru a se răcori puțin. Următorul pas presupune să amesteci apa cu uleiul și zahărul până când acesta se va topi. Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr. Adaugă treptat făina până când obții un aluat nelipicios și elastic. La început, poți folosi o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora ingredientele. Când aluatul devine prea dens pentru a fi amestecat cu lingura, transferă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până când capătă consistența necesară.

Așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină, având grijă să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Adaugă merele călite și acoperă-le cu a doua foaie de aluat. Introdu plăcinta la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute, iar după aceea este gata să fie servită. Merele în foietaj sunt o alternativă mult mai rapidă la plăcinta tradițională, iar cei mici vor fi cu adevărat încântați de aceasta nouă prezentare a desertului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024