Prima pagină » Culinar » Mere coapte la cuptor. Un desert aromat și parfumat

Mere coapte la cuptor. Un desert aromat și parfumat

30 nov. 2023, 09:36,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid un desert savuros și sănătos, putem face niște mere coapte la cuptor. Acestea sunt gata în doar câteva minute, pot fi ornate în diferite moduri și merg de minune la orice masă. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert aromat și parfumat.

Mere coapte la cuptor

Când vine vorba de rețetele de desert cu mere, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Prăjiturile cu mere rase sau fursecurile umplute cu gem de mere sunt pe placul multora dintre noi. Acestea merg servite la orice masă, chiar și la zi aniversară.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un deliciu aromat și parfumat, putem face rapid niște mere coapte la cuptor. Acestea vor avea o textură maole, o savoare deosebită și un aspect pe măsură. Merele coapte cu pudră de scorțișoară și nucă măcinată îi vor cuceri pe cei de la masă.

Acest desert le va aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta poate fi servit la orice masă, chiar și dimineața la o cafea. Checul poate fi făcut cu lapte, cu fructe uscate, cu cremă de ciocolată sau cu nucă.

La fel de bine putem să pregătim și prăjitura semilună cu nucă măcinată și blat însiropat. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Merele coapte la cuptor sunt delicioase și sunt gata în câteva minute. Merele coapte pot fi pregătite și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi alese. Merele coapte umplute cu nucă măcinată și scorțișoară sunt gata în câteva minute, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vom pregăti un desert savuros

Pentru delicioasele mere coapte la cuptor vom avea nevoie de 6 mere, 1 cană de zahăr brun, 1 cană cu miez de nucă măcinată, câteva linguri de stafide, 1 linguriță de scorțișoară  și 2 linguri de unt topit.

Mai întâi se spală merele și se scot cotoarele. Se lasă merele la scurs apoi se pune untul la topit și se mărunțește miezul de nucă. Nuca se amestecă cu untul apoi se pune și zahărul împreună cu scorțișoara și stafidele.

Se așază merele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se vor umple merele cu nuca delicioasă. Deasupra se pune și câte o linguriță de zahăr pentru a se carameliza. Merele se pun la cuptor timp de 45 de minute până cînd vor deveni moi, aromate și parfumate.

Când sunt gata, se scot merele coapte, se lasă la răcit apoi se servesc la orice masă. Acest desert este savuros, gustos și merge de minune la orice ocazie. Merele coapte la cuptor se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Cu mere coapte putem face și o tartă pufoasă și gustoasă. Pentru iubitorii de deserturi rafinate, ideală este o prăjitură cu blat pufos și însiropat și cu cremă de vanilie sau de ciocolată. Rețetele de desert sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *