Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros și aromat, putem face niște mere coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară. Acestea sunt pe placul multora dintre noi și merg servite la orice masă și la orice ocazie. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și arome, de un strop de imaginație și succesul culinar va fi garantat. Merele coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Mere coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară
Merele coapte la cuptor vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, crocant, gustos și rafinat, putem face rapid niște mere coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară. Acestea merg de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte deserturi alese, dar le putem pregăti ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert ca la mama acasă.
Merele coapte sau caramelizate pot fi folosite și pentru a face un chec pufos. La fel de bine putem să îi impresionăm pe cei dragi cu o tartă cu mere rase în aluat sau cu niște clătite umplute cu mere rase. Rețetele sunt diverse, delicioase și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de deserturi sănătoase și sățioase, putem face și niște clătite proteice cu ovăz și banane. Clătitele proteice cu ovăz sunt ideale de servit la micul dejun. Rețeta este simplă, gustoasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Merele coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară îi vor cuceri pe cei de la masă, amintindu-le de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.
Cum să pregătești rapid un desert aromat și gustos
Dacă dorim să pregătim câteva mere coapte caramelizate și pudrate cu scorțișoară vom avea nevoie de 6 mere mari și bine coapte, 200 g de miez de nucă, 2 linguri de unt, 4 linguri de zahăr, 1 linguriță de scorțișoară și 1 praf de nucșoară.
Se pune într-o tigaie un pic de unt la topit apoi se adaugă miezul de nucă rupt în bucățele potrivite. Se prăjesc nucile timp de 3 minute apoi se adaugă zahărul, nucșoara și scorțișoara și se amestecă foarte bine până se topește zahărul și se obține o compoziție omogenă. După aceea se spală merele și se taie capacul apoi cu o lingură se scoate ușor mijlocul fiecărui măr. Se unge fiecare măr cu unt și se așază pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se vor umple merele cu amestecul de nucă cu zahăr caramelizat, se pudrează merele cu un pic de scorțișoară și se pune tava la cuptor timp de 30 de minute. Merele se vor înmuia și vor deveni zemoase la interior și crocante la exterior. Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit apoi se servesc. Cu siguranță, acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă. Merele coapte caramelizate sunt ideale de servit la mesele în familie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.