Prima pagină » Actualitate » Mercedes în valoare de peste 110.000 lei furat din Spania, oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Mercedes în valoare de peste 110.000 lei furat din Spania, oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

03 iun. 2024, 16:00,
în Actualitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Merecdes GLC, care figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare.

„În data de 02 iunie 2024, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean român în vârstă de 59 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes GLC, an fabricație 2020, înmatriculat în România.

Colegii noștri au efectuat verificări suplimentare cu privire la autoturism, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Spania.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în luna iulie 2021 de la o persoană din municipiul Brăila, contra sumei de 22.000 de euro. La data achiziției, autoturismul era înmatriculat în România, iar bărbatul nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 110.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

Vehicule asigurate în fals, descoperite cu ajutorul aplicației eDac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Zona Liberă Brăila efectuează cercetări în privinţa a doi cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră pentru automarfarele conduse, polițe de asigurare obligatorie false.

„În data de 31 mai a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul Poliției de Frontieră Zona Liberă Brăila – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, doi cetățeni români, în calitate de conducători auto a unor autocamioane înmatriculate în România, aflate în administrarea unei societăți comerciale.

Cu ocazia controlului polițiștilor de frontieră, șoferii au prezentat documentele solicitate, printre care şi câte o poliță de asigurare obligatorie pentru vehiculele cu care intenționau să desfășoare operațiuni comerciale. În urma verificărilor efectuate în aplicația eDAC, colegii noștri au constatat că două dintre polițele de asigurare nu figurează în bazele de date, documentele prezentate fiind false.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, pentru fiecare dintre cei doi conducători auto, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.”

Căutat de autoritățile din două state pentru furt, depistat și reținut în P.T.F. Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie română și Republica Moldova căutat de autorităţile din Germania și România, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietatea privată pe teritoriul acestor state.

„În ziua de 01 iunie a.c, în jurul orei 13.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în țară, pasager într-un autovehicul, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 55 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania și România, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietatea privată pe teritoriul acestor state.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”

Depistat la controlul de frontieră, fără drept de circulaţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română și R.Moldova care a fost depistat conducând autocamion ce nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

„În data de 01 iunie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 52 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un autocamion și o semiremorcă, cu număr de înmatriculare specific Germaniei, respectiv Olandei.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autovehicule, colegii noştri au constatat că autocamionul are atribuite numere de înmatriculare provizorii, cu valabilitate limitată şi valabile doar pe teritoriul Germaniei.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România cu vehiculul în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”

A încercat să păcălească polițiștii de frontieră cu un document fantezist și s-a ales cu un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document de călătorie fantezist, pentru a scăpa de sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea timpului legal de ședere în spațiul Uniunii Europene.

„În data de 02 iunie a.c., în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un pașaport biometric emis de autoritățile din Republica Moldova și un document cu înscrisul MIGRANT ID CARD Polonia, document fantezist, prin care dorea să demonstreze că are drept de ședere în acest stat și să scape de sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea timpului legal de ședere în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe (amendă contravențională și interdicție de a intra în România pentru o perioadă de cel puțin 6 luni).

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals și uz de fals.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024