Prima pagină » Sanatate » Menstruație prelungită de 14 zile. Factorii care influențează durata acesteia

Menstruație prelungită de 14 zile. Factorii care influențează durata acesteia

21 mart. 2023, 11:00,
în Sanatate

Menstruație prelungită de 14 zile poate semnala manifestarea unei afecțiuni. O problemă aparent inofensivă poate ascunde o boală gravă. Menstruația este întotdeauna o sursă de îngrijorare pentru femei. Dar, poate cel mai îngrijorător lucru este atunci când menstruația durează mai mult decât ar trebui.

Ciclul menstrual al unei femei depinde în totalitate de starea ei hormonală. Hormonii sexuali, hormonii tiroidieni și hormonii suprarenali joacă un rol decisiv. În funcție de concentrația și raportul lor la un moment dat, depind atât durata, cât și caracterul menstruației. Durata normală a menstruației este de 3-7 zile, dar dacă aceasta depășește această valoare, trebuie să consultați un medic, și cu cât mai repede cu atât mai bine. Faptul că cauza perioadelor prelungite poate fi o varietate de factori, de la stres și insuficiență hormonală până la boli grave ale organelor pelviene.

Menstruație prelungită de 14 zile. Posibile cauze ale manifestării deranjului

Ciclul menstrual este determinat de nivelurile hormonale, dar producția acestora poate fi afectată de o varietate de factori. Cele mai frecvente motive pentru menstruația prelungită includ fondul hormonal neechilibrat. Menstruația prelungită poate fi la fete în timpul pubertății, la femei în timpul tranziției la menopauză.

Menstruația prelungită poate fi o consecință a disfuncției sistemului hormonal. Acestea sunt cauzate de o varietate de factori, cum ar fi stresul, suprasolicitarea, dieta nesănătoasă, creșterea bruscă în greutate, boli cronice precum diabetul și obezitatea și multe altele. Utilizarea îndelungată a anumitor medicamente poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra ciclului menstrual.

Încălcarea ciclului poate provoca unele boli ale glandelor endocrine, în special ale glandei tiroide și ale glandelor suprarenale. Multe boli ovariene afectează regularitatea ciclului menstrual. Aceasta poate fi o inflamație acută sau cronică a apendicelor și neoplasme ovariene, cum ar fi chisturi și tumori, și multe alte probleme.

Trebuie verificate nivelurile de hemoglobină și feritină pentru a exclude anemia și deficitul de fier. Dacă se suspectează o inflamație, este posibil să fie nevoie să faceți teste pentru infecții ascunse.

Boli care provoacă încălcarea ciclului. La ce să fii atentă și când să consulți un medic?

Unele boli și mase la nivelul uterului, cum ar fi endometrioza uterină, miomul, polipii și hiperplaziile endometriale, precum și creșterile maligne, pot provoca menstruații prelungite. Dintre bolile inflamatorii acute, endometrita este cea mai frecventă.

Uneori, unele femei care au instalat un dispozitiv intrauterin raportează o menstruație mai lungă și pot prezenta, de asemenea, o scurgere prelungită, cu pete, sângerândă, după menstruație. În anumite cazuri, utilizarea medicamentelor hormonale poate, de asemenea, să vă modifice ciclul menstrual.

O tulburare a sistemului de coagulare a sângelui. Uneori, menstruația nu se termină din cauza unei scăderi bruște a factorilor de coagulare a sângelui. Desigur, lista nu se termină aici, dar cauzele prezentate aici sunt cele mai probabile.

Menstruație prelungită de 14 zile poate fi un semn de amenințare de avort spontan. Sarcina ectopică trebuie, de asemenea, exclusă, deoarece poate pune în pericol viața. După un avort medicamentos, sângerarea poate dura până la 2-3 săptămâni. Aceasta nu este o menstruație, ci o tulburare de sângerare asociată cu schimbarea fondului hormonal și respingerea endometrului. Sângerarea după o întrerupere chirurgicală sau cu vacuum poate dura ceva mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024