Prima pagină » Sanatate » Meniu pentru regenerarea ficatului. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină

Meniu pentru regenerarea ficatului. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină

19 dec. 2022, 12:48,
BZI.ro, în Sanatate

Medicii, de obicei, recomandă persoanelor cu un stil de viață nesănătos să urmeze un meniu pentru regenerarea ficatului. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe umane. În cazul unei afecțiuni precum hipatoza grasă sau ficatul gras, simptomele nu apar decât în a doua sau chiar a treia etapă.

Cauzele ficatului gras sunt dieta nesănătoasă, excesul de greutate și alcoolul. Dacă boala este depistată la timp, poate fi tratată, chiar și la domiciliu. O dietă și un stil de viață adecvat sunt considerate a fi un factor important în prevenirea acesteia. Boala vă amintește de ea însăși prin oboseală și o senzație de greutate în partea superioară dreaptă a abdomenului. Dacă nu te îngrijești la timp, ficatul se poate inflama.

mai multe alimente pe o masa recomandate de nutritionisti pentru ficat

Pentru cina foarte potrivită este o salată cu varză

 

Meniu pentru regenerarea ficatului. Planul de dietă care te va scăpa de deranj într-un timp scurt

Este bine să știi că un ficat gras poate fi reparat urmând un meniu special. Acest lucru presupune normalizarea greutății corporale, dar cel mai bine este să faceți acest lucru încet și în etape. De cele mai multe ori, medicii sfătuiesc evitarea  să evite înfometării extreme. Planul de dietă pentru regenerarea ficatului este foarte simplu.

Micul dejun constă din fulgii de ovăz cu fructe, iaurt natural, lapte degresat, nuci, semințe de in și tărâțe de grâu. Acestea sunt alimentele pentru o dietă ideală în caz de ficat obez. Pâinea integrală cu o felie de brânză, precum și castraveți sau fructe vă vor oferi, de asemenea, energia de care aveți nevoie pentru a începe ziua.

mai multe alimente pe o masa recomandate de nutritionisti pentru ficat

Regula de bază pentru prânz este jumătate de farfurie de legume

Regula de bază pentru prânz este jumătate de farfurie de legume alături de un sfert de farfurie de cereale integrale. Poți folosi cereale cum ar fi orezul sau tăițeii din făină integrală, mei, hrișcă sau quinoa. La aceste crupe poți adăuga un sfert de farfurie de carne, pește, tofu sau ouă. De asemenea, câteva fructe pentru desert.

Pentru cina foarte potrivită este o salată cu varză. Puteți adăuga o lingură de semințe de floarea-soarelui sau de dovleac, unul sau două ouă și 50 de grame de brânză de oaie sau mozzarella. Chiar dacă acest fel de mâncare pare a fi mai mult o gustare, trebuie să știi că doar respectând un astfel de program vei reuși să scapi de problemă.

Alimente recomandate de nutriționiști pentru ameliorarea disconfortului

Alcoolul, alimentele grase, aditivii chimici din alimente, medicamentele, aceasta nu este în niciun caz o listă completă a dușmanilor ficatului nostru. Dar, din fericire, și ficatul are mulți prieteni. Printre aceștia se numără și dovleacul.

mai multe alimente pe o masa recomandate de nutritionisti pentru ficat

Cauzele ficatului gras sunt dieta nesănătoasă, excesul de greutate și alcoolul

Ficatul adoră fructele viu colorate, cu pulpa roșie și portocalie. Așa că nu e de mirare că dovleacul roșu este pe placul lui. Datorită conținutului său ridicat de vitamina T, dovleacul este cea mai bună garnitură pentru carnea de vită și alte mâncăruri grase. Vitamina T ajută la digerarea alimentelor grele și ameliorează ficatul.

Atunci când urmezi un regim special este recomandat chefirul sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi. Toate aceste produse revitalizează flora intestinală și facilitează excreția toxinelor. În plus, produsele lactate „absorb” toxinele, inclusiv substanțele care intră în organism odată cu aerul poluat și le elimină.

Din moment ce urmezi un meniu pentru regenerarea ficatului trebuie să știi că acest organ adoră dulciurile. Astfel, orice fruct uscat este mult mai sănătos decât dulciurile și prăjiturile grase. Iar experții au descoperit recent că mâncatul regulat de caise reduce riscul de cancer la ficat.

mai multe alimente pe o masa recomandate de nutritionisti pentru ficat

Este bine să știi că un ficat gras poate fi reparat urmând un meniu special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *