Prima pagină » Stiri si curiozitati » Meniu Dieta Rina pe zile. Ce reguli trebuie să respectați în etapa de menținere

Meniu Dieta Rina pe zile. Ce reguli trebuie să respectați în etapa de menținere

16 iun. 2022, 09:54,
în Stiri si curiozitati

Dieta Rina este constituită dintr-un meniu ce trebui respectat pe zile. Astfel, în fiecare zi veți avea voie să mâncați doar o anumită categorie de alimente. În prima zi se vor mânca doar proteine, apoi legume, carbohidrați și vitamine.

Pentru ca la finalul regimul alimentar să aveți rezultatele pe care vi le doriți, trebuie să respectați câteva reguli. Mai mult de atât, după perioada de 90 zile, urmează o etapă de menținere ce are rolul de a evita efectul de yoyo. 

Meniu Dieta Rina pe zile. Ce trebuie să mâncați pentru rezultatele dorite

Dieta Rina a devenit una dintre cele mai cunoscute metode de a slăbi într-un timp foarte scurt. Aceasta promite că puteți pierde până la 15 kilograme în 90 de zile. Regimul alimentar se bazează pe disocierea alimentelor. Astfel, în fiecare zi veți avea voie să consumați o anumită categorie de alimente, precum proteine, legume, carbohidrați și vitamine. În prima zi a dietei Rina veți avea voie să mâncați doar proteine. Este important să optați doar pentru carne de pui, de curcan sau carne roșie, ce se va fierbe sau se va pregăti pe grătar sau la cuptor. Pe lângă aceasta mai puteți adăuga la meniu pește, ouă fierte sau brânză. 

La masa de prânz, nu trebuie să mâncați mai mult de 200 grame de proteine, adică 3 ouă fierte sau trei felii de pui. De asemenea, se poate opta și pentru o supă sau o salată. La cină, cantitatea mâncată trebuie să fie mai mică. În a doua zi, meniul dietei Rina va fi constituit doar din legume gătite la cuptor sau la abur. Următoarea zi va trebui să mâncați carbohidrați. Meniul poate fi constituit din paste cu sos de roșii, pizza vegetariană și pâine integrală. Totodată, vă este permis să mâncați produse de patiserie, prăjituri, ciocolată neagră sau înghețată, însă în cantități mici. În ziua vitaminelor puteți opta pentru fructe, legume, semințe și nuci. Acestea se vor consuma fără restricții și pot fi mâncate proaspete, uscate sau în fresh-uri. Un lucru important de menționat este și faptul că o dată la 28 de zile, după ziua de vitamine, va exista o zi în care va trebui să beți doar apă. 

Reguli de respectat în etapa de menținere

Pentru a evita să vă îngrășați, după perioada în care țineți dieta va urma o etapă de menținere. Aceasta are rolul de a preveni efectul de yoyo. La micul dejun, va trebui să optați mereu pentru fructe. La fel ca și în cazul primei etape, puteți mânca orice fruct, sub orice formă. Se pot consuma 1-2 alimente până la ora 12 împreună cu un ceai de anghinare sau cafea fără zahăr. De asemenea, proteinele nu vor trebui combinate cu carbohidrați la aceeași masă. Cina va trebui să fie jumătate din cantitatea mâncată la prânz. Puteți consuma același tip de mâncare sau puteți opta pentru ceva diferit. 

În decursul celor 90 zile de menținere va trebui să faceți mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână. La o masă se va mânca un singur tip de nutrienți. Totodată, mesele nu trebuie să fie la un interval mai mic de două ore, iar cina nu trebuie să depășească ora 20:00. Între mic dejun, prânz și cină nu vor exista alte gustări. De asemena, cât țineți dieta nu este recomandat să beți sucuri acidulate sau alcool. 

Meniul dietei Rina va trebui respectat pe zile pentru a avea rezultatele la care vă așteptați. În caz contrar, va interveni efectul de yoyo și veți lua în greutate. Dacă alegeți dieta keto și nu aveți idei de rețete, puteți opta pentru pizza cu crustă crocantă sau un smoothie sănătos cu avocado și semințe de chia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024