Prima pagină » Sanatate » Meniu diabetici forum: Idei sănătoase pentru mic dejun, prânz și cină

Meniu diabetici forum: Idei sănătoase pentru mic dejun, prânz și cină

21 mart. 2022, 14:58,
în Sanatate

Tot mai multe persoane sunt căutarea unui meniu pentru diabetici pe forum. Această boală endocrină poate provoca complicații grave, care pot fi evitate printr-o dietă specială pentru diabet. Tabelul cu alimente vă va ajuta să navigați prin restricții, iar un meniu destul de variat pentru o săptămână ține cont de toate alimentele interzise.

Diabetul zaharat este o boală endocrină în care metabolismul carbohidraților este perturbat. Pancreasul produce hormonul insulină, care este responsabil pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge. Lipsa de insulină determină o stare de hiperglicemie, o concentrație crescută de glucoză în sânge.

salata cu piept de pui intr-un bol

În meniul de nutriție pentru diabetici, cantitatea de carbohidrați trebuie distribuită uniform

Meniu diabetici forum: Restricțiile alimentare de care trebuie să ții cont

Principalul dezavantaj al afecțiunii constă în restricțiile alimentare. Un număr mare de produse sunt excluse, metoda de preparare a acestora devine tot mai cruntă și dietetică, ceea ce poate părea lipsit de gust celor care sunt obișnuiți cu altfel. De asemenea, mesele frecvente fracționate pentru un aport uniform de carbohidrați provoacă anumite dificultăți în timpul zilei. De asemenea, este dificil să găsești gustarea potrivită care să nu conțină zaharuri.

În stadiul grav al diabetului, trebuie să monitorizați indicele glicemic al fiecărui aliment, excluzând tot ceea ce concentrația de zahăr este prea mare. Abordările moderne ale terapiei asigură o reducere a încărcăturii de carbohidrați din dietă la 5-7% și o creștere a consumului de grăsimi vegetale. Ca urmare a unei astfel de corecții, organismul primește o gamă completă de micro și macro elemente utile. Fără o cantitate mare de carbohidrați, reducând astfel încărcătura de carbohidrați și nevoia de preparate cu insulină.

somon cu brocoli si salata pe o farfurie

Un număr mare de produse sunt excluse, metoda de preparare a acestora devine tot mai cruntă și dietetică

Astfel poți să incluzi în dieta ta pentru diabetic la micul dejun terci de bulgur cu afine și coajă de lămâie, pentru prânz, cod cu legume și linte înăbușită. Iar la cină să optezi pentru pui in sos de usturoi cu hrișcă sfărâmicioasă.

Prin urmare, dieta pentru diabetici se bazează pe indicele glicemic al tuturor alimentelor. De fapt, acest indice reflectă rata cu care zahărul din ele este absorbit în sânge. In alimentele cu un indice mare, dulceața, prăjiturile, rata de absorbție este mare. Produsele cu un indice scăzut, precum cereale, fructe, acestea sunt mai mici. Cu cât rata de absorbție este mai lentă, cu atât este mai ușor pentru pancreas să facă față sarcinii. Deci, alimentele cu un IG de până la 55 sunt descompuse treptat și aproape că nu provoacă o creștere a zahărului.

Ce să mănânci pentru a menține zahărul în sânge la un nivel permis

În meniul de nutriție pentru diabetici, cantitatea de carbohidrați trebuie distribuită uniform, care este determinată de medic pentru fiecare pacient separat. În diabetul de tip 1, când pacientul este dependent de administrarea de insulină artificială, o dietă săracă în carbohidrați poate reduce doza de medicament necesar, deoarece zahărul din sânge va fi mai scăzut. O astfel de dieta este indicată și pentru persoanele care suferă de gută.

somon copt cu salata pe o farfurie

Lipsa de insulină determină o stare de hiperglicemie, o concentrație crescută de glucoză în sânge

Astfel, la mic dejun poți pregăti o omletă cu legume, din roșii, castraveți și ierburi. La prânz este potrivită o salată de legume cu ulei vegetal, piept de pui fiert și avocado. Iar pentru cină este potrivită o caserolă cu pui și broccoli.

Într-o altă zi poți mânca la mic dejun, 2 oua fierte, sparanghel fiert, iar pentru prânz să gătești pește la grătar sau la cuptor cu legume și salată verde. Pentru cină este bine să mănânci friptură de vită cu ciuperci la cuptor.

De asemenea, se recomandă pentru mic dejun să pregătești spaghete din grâu integral cu dovlecei, iar pentru prânz curcan în sos cremos cu legume și salata verde. Pentru cina foarte indicată este salata cu avocado, bacon și brânză.

Atunci când respecți un meniu diabetici găsit pe forum trebuie să știi că cel mai indicat pentru micul dejun sunt ouăle fierte, pâinea prăjită uscată de cereale integrale, iar pentru prânz tocană de fasole și carne de vită dietetică. Pentru cină este cel mai indicată salata de legume cu verdeață cu o bucată de brânză.

salata cu piept de pui si susan intr-un bol pe o masa

. De asemenea, mesele frecvente fracționate pentru un aport uniform de carbohidrați provoacă anumite dificultăți în timpul zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`