A venit vara, a început sezonul vacantelor! În ultimii ani, la modă au devenit regimurile all inclusive. Se bucura de o foarte mare popularitate mai ales în rândul părinţilor cu copii mici. E plăcut şi foarte bine să ai totul la dispoziţie, fără cheltuieli în plus. Bucătarul şef al unui hotel de 5 stele însă a dezvăluit câteva trucuri la care apelează cei din industria HoReCa, pentru a economisi bani. Iată câteva secrete despre meniu all inclusive.
În primul rând, trebuie spus ce înseamnă all inclusive. Pe româneşte spus, e vorba de pensiune completă, adică sunt asigurate toate cele 3 mese principale ale zilei, dar şi consumul de băuturi alcoolice şi non-alcoolice (de la 7 dimineaţa până la 23, în funcţie de hotel). Bineînţeles, în all inclusive pot fi incluse şi: locuri de joacă pentru copii, piscină, variante de divertisment şi sport.
Meniu all inclusive – Secrete dezvăluite din interior
Iată ce a dezvăluit bucătarul-şef al unui hotel de 5 stele despre meniul all inclusive:
- În unele locuri, în loc de păstrăv se foloseşte carne de rechin. Ca să nu se deosebească de carnea altor tipuri de peşte, aceasta se fiereb în apă sărată, pentru a i se elimină gustul specific.
- Carnea de curcan se foloseşte mai des pentru că are textura elastică şi moale, lucru ce permite prăjirea ei de mai multe ori.
- Calmarul şi pike-ul provin din conserve. Conţinutul acestora este înmuiat în bere înainte de a fi folosit.
- Carnea rămasă de ieri se spală şi se serveşte cu alt sos, proaspăt.
- Resturile care rămân de la procesarea cărnii se folosesc la gătit. Spre exemplu, în chiftelele de viţel se pun plămâni de pui, piele şi nu numai. Aşadar, mai bine evita pârjoalele sau orice alt preparat făcut din carne tocată. Ideal e să alegi preparate făcute din bucăţi întregi de carne.\
De ce se folosesc așa mulți cartofi
- Cartofii se pun în orice meniu pentru dau saţietate pentru mai mult timp.
- La curăţarea cartofilor lucrează 2-3 persoane. Zilnic e necesară o cantitate mare de cartofi. Pentru prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare în fiecare zi, e nevoie de foarte mulţi cartofi.
- Evită salatele cu maioneză. Se alterează cel mai repede şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor. Fiind făcută cu ouă, este imposibil să nu prezinte un anumit risc pe măsură ce trece timpul. În plus, puţini turişti aleg maioneza în zilele călduroase. Așadar, riști să cumperi salate cu maioneză veche, iar asta poate însemna apariția diverselor probleme digestive.
- Se spune că pentru unele preparate de noapte turceşti, un angajat, încălţat în pungi de plastic, mesteca bucăţile de carne cu picioarele. Conform unor spuse, ar fi vorba despre clasicele „chiftele turceşti„.
- Se mai spune că şi deşertul se „reciclează”. Cum anume? Simplu! Dacă sunt felii de tort rămase de ieri, astăzi se decoreaa cu fructe ori creme şi se reservesc.
Nici prezentatoarea TV Corina Caragea nu este de acord cu un asemenea meniu. Chiar ea spune că „Sunt genul de turist care exploreaza, care ia la pas orasul, nu leneveste prea mult la plaja, fuge de all-inclusive si se odihneste…dupa vacanta„.