Prima pagină » Local » Membrul PSD, Viorel Blăjuț, reacționează la propaganda pentru Rusia făcută de Maricel Popa

Membrul PSD, Viorel Blăjuț, reacționează la propaganda pentru Rusia făcută de Maricel Popa

12 mart. 2022, 00:04,
în Local

Viorel Blăjuț a fost ales prim-vicepreședinte al PSD Iași, însă acum două luni a rămas fără funcție, deoarece senatorul PSD Iași, Maricel Popa, a decis să îl înlocuiască.

După ce senatorul PSD Iași, Maricel Popa, a făcut propagandă pentru Rusia și a promovat un text critic legat de vizita vicepreședintelui SUA, text care promova propaganda rusă și care critica Alianța Nord-Atlantică, Viorel Blăjuț a decis să îi transmită un mesaj acestuia.

„Agentul de influență al rușilor la Iași, Maricel Popa, și-a dat arama pe față: A fost pus să atace NATO și pe vicepreședinta SUA, Kamila Harris. În ultima perioadă tot îmi parvin informații cum că ”Măricel” al nostru este putinist kagebist. Le-am ignorat, fiindcă nu voiam să comentez acțiunile pro-ruse ale omului care tocmai lichidase Organizația Municipală PSD și pe mine implicit, fiindcă s-ar fi interpretat. Dar când vezi atacul deșănțat a liderului PSD Iași la adresa vicepreședintelui SUA, Kamila Harris, care a venit în România să întărească parteneriatul strategic bilateral și angajamentul SUA pentru securitatea țării noastre și a aliaților de pe flancul estic, te ia cu durere de cap.
Nici nu-ți vine să crezi că ai stat cu un astfel de trădător la masă, care pe deasupra mai este și șeful PSD Iasi. Cum să spui asemenea enormități pe care nici ambasadorul Rusiei în România nu are curajul să le spună?”.

Mesajul pro-rus transmis de Maricel Popa

Viorel Blăjuț transmite la rândul său mesajul în care membrul PSD își exprimă părerile pro-ruse, menționând că Maricel Popa este un individ „crescut la școala de politruci ai KGB”, care „debitează inepții”.

„Stați să vă citez ce inepții debitează acest individ crescut la școala de politruci ai KGB, ca să vă puneți și dumneavoastră mâinile în cap: >”.

Viorel Blăjuț: „Eu sunt oripilat că un astfel de om a fost lăsat să conducă PSD la Iași”

În discursul lui Viorel Blăjuț este menționat și Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre care spune că îl admiră. Cu toate acestea, nu înțelege cum Maricel Popa a devenit omul său de încredere în Iași.

„Eu sunt oripilat că un astfel de om a fost lăsat să conducă PSD la Iași. Îl respect pe domnul Ciolacu, îl admir, l-am văzut alături de șeful statului și de premier la întâlnirea cu vicepremierul american, arătând astfel că și partidul nostru este alături de NATO, de țările membre UE care au o poziție fermă împotriva Rusiei, care a declanșat acest război . Dar nu înțeleg cum acest trădător de la Iași s-a infiltrat la nivel atât de înalt în PSD, devenind omul de încredere al domnului Ciolacu în Iași”.

Maricel Popa, considerat un „trădător de țară”

Mai mult decât atât, acesta este de părere că Maricel Popa este „un om de influență al rușilor în Iași” și „este un trădător de țară”, prin prisma faptului că se afiliază cu rușii, care au omorât sute de oameni nevinovați în Ucraina.

„Știam că acest individ este un om de influență al rușilor în Iași. A fost răsplătit pe vremuri când Tehnoton deschidea o reprezentanță la Moscova, dar nu am bănuit niciodată că este un trădător de țară și că acum, în momentele cruciale pentru România, acesta schimbă tabăra și se aliază cu rușii care au omorât sute de oameni nevinovați în Ucraina. Știam că împreună cu Dumitru Buzatu, de la PSD Vaslui, împărtășesc aceleași idealuri și făceau întâlniri secrete cu ambasadorii Belarus, în județul vecin, dar nu am intuit că sunt capabili să trădeze România în momente așa de sensibile.
Vreau să îi transmit un mesaj public trădătorului : ”Domnule Popa, ai pe mâine sângele copiilor asasinați de regimul lui Putin în Ucraina! Nu îți este rușine față de mamele din Ucraina când susții supremația rușilor?”

Maricel Popa trebuie să demisioneze din PSD

În final, Viorel Blăjuț susține că, în cazul în care membrii PSD nu îi vor cere demisia lui Maricel Popa, el va fi cel care își va înregistra demisia din partid, deoarece, susține acesta, nu poate sta lângă un trădător de țară.

„Dacă colegii mei de partid nu reacționează și nu îi cer demisia acestui politruc kagebist, eu, luni, la prima oră, înregistrez demisia mea din partid. Nu pot sta lângă acest trădător de țară, care, asmuțit de ruși, sare la gâtul aliaților noștri, pentru că au ”îndrăznit” să apere Ucraina. Mă dezic de acest individ și îi rog și pe colegii noștri să o facă.
Haideți, cu toții, să fim uniți în fața acestui dușman de temut și să ne curățăm de lipitorile care s-au vândut pentru câteva tiruri de aragazuri, Rusiei!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *