Prima pagină » Actualitate » Membrii USR restrâng semnături pentru moţiunea de cenzură, după ce PNL a cerut o anchetă procedurală
Membrii USR restrâng semnături pentru moţiunea de cenzură, după ce PNL a cerut o anchetă procedurală

Membrii USR restrâng semnături pentru moţiunea de cenzură, după ce PNL a cerut o anchetă procedurală

06 sept. 2021, 10:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, depusă de USR-PLUS și AUR, a ridicat multe semne de întrebare în ceea ce priveşte autenticitatea semnăturilor depuse.

Membrii Partidului Naţional Liberal se pregătesc să ceară o anchetă procedurală și totul ar putea fi aruncat în aer.

21 de semnături ar fi falsificate. Liderii USR strâng din nou

Potrivit unor surse ale stiripesurse, în momentul de fată, nu mai puţin de 21 de semnături de pe moțiunea de cenzură sunt suspectate că ar fi fost falsificate.

Din acest motiv, cei de la Uniunea Salvaţi România – PLUS au început să strângă din nou semnăturile și fac apeluri disperate către toți parlamentarii să vină cât mai rapid la Parlament pentru a semna în original.

Reamintim faptul că astăzi, 6 septembrie 2021, de la ora 12.00 va avea loc ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, ședință în care vor fi verificate și semnăturile celor de la USR-PLUS și AUR.

PNL cere verificarea semnăturilor de la USR-PLUS și AUR de la moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Vasile Cîțu

În cursul zilei de luni, 6 septembrie 2021, Partidul Național Liberal va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă care va verifica dacă toate semnăturile de pe lista moţiunii de cenzură sunt originale. Potrivit unor surse se pare că liberalii sunt de părere că cei de la USR-PLUS și AUR și-ar fi falsificat câteva semnături. Moţiunea de cenzură împotriva premierului României, Florin Vasile Cîțu, a fost semnată doar de USR-PLUS și AUR. Un semnal cu privire la veridicitatea semnăturilor a fost tras de Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului din partea PNL:

„Mâine (n.r. luni, 6 septembrie 2021), la BPR, vom analiza dacă moțiunea depusă de USR – PLUS – AUR, alianța toxică, îndeplinește condițiile procedurale pentru a putea stabili calendarul. Vă mărturisesc că sunt diverse semne de întrebare, iar mâine le vom analiza pe toate., spune Alina Gorghiu.

Replica USR PLUS vizavi de acuzații de suspiciuni de fraudă la moțiunea de cenzură

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu spune despre suspiciunile legate de semnăturile de pe moțiunea de cenzură USR PLUS AUR că acestea sunt olografe și că doar semnatarul poate contesta semnătura, iar până în prezent niciun parlamentar nu a contestat acest lucru. „Totul e o perdea de fum”, spune Mușteanu.

„Este fără precedent în Parlament acest lucru. O semnătură olografă rămâne o semnătură olografă. (…) Doar semnatarul poate contesta autenticitatea acelei semnături. În momentul acesta, niciun parlamentar din cei care au semnat moțiunea nu și-a contestat semnătură. Totul este o perdea de fum prin care Florin Cîțu încearcă să se mai agațe de scaunul de la Palatul Victoria”, a spus Ionuț Moșteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *