Prima pagină » National » Membri a două clanuri din Bucureşti au fost ridicaţi de către oamenii legii, în urma unor percheziţii
Membri a două clanuri din Bucureşti au fost ridicaţi de către oamenii legii, în urma unor percheziţii

Membri a două clanuri din Bucureşti au fost ridicaţi de către oamenii legii, în urma unor percheziţii

06 mai 2021, 13:37,
Alexandru Ifrim în National

Panică în lumea interlopă din Bucureşti, mai mulți membrii ai clanurilor Duduianu şi Sportivii au fost ridicaţi de către poliţişti. După cele 50 percheziţiile făcute în capitala şi în alte 5 judeţe de către autorităţi. Acestea au fost făcute pentru a găsi o reţea care fură autoturisme de lux din vestul Europei.

După aceste percheziţii Poliţia Capitalei a pus în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliara şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, fiind implicate într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

Când au început această operaţiune

Faptele au început încă din anul 2020 și continuă și în prezent, iar procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furt de autoturisme de lux din străinătate, după care s-ar fi transportat pe teritoriul ţării noastre, tot aici fiind înmatriculate cu ajutorul unor acte de proveninţa false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicat.

Se fac în continuare cercetări de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au efectuat în decursul zilei de astăzi, 6 mai 2021, 32 de percheziţii la domiciliu în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de mai multe persoane care ar fi încasat fără drept indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă sau alertă.

Foarte multe descinderi făcute în ultimul timp

În dimineaţa zilei de 27 aprilie 2021, în mai multe judeţe din România au avut loc mai multe descinderi făcut de către cei de la DIICOT. Percheziţiile au fost făcute pentru a distruge mai multe grupări care s-au specializat în furt calificat. Procurorii Direcției de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Vrancea alături de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SIC Vrancea, au efectuat 119 percheziţii în 19 judeţe printre care 4 percheziții au avut loc în judeţul Iaşi.

Procurorii au aflat că s-au înfiinţat mai multe grupuri infractiionale care s-au specializat în mare parte în furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și acces ilegal la un sistem informatic. Aceste grupuri furau utilaje agricole din mai multe ţări din UE.

„La data de 27.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat un număr de 119 percheziții domiciliare, pe raza județului Vrancea și a altor 18 județe, într-o cauză vizând destructurarea a patru grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. spun cei din DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *