Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti niște melcișori cu lapte. Acest deliciu se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține cei mai buni melcișori cu lapte. Iată rețeta bunicii pentru un preparat simplu, gustos și sănătos.
Melcișori cu lapte
Melcișorii cu lapte sunt ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente. Acest deliciu este adorat de cei mari și mici, fiind ideal de servit dimineața, la micul dejun, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar aromat, sățios și sănătos.
Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute după rețeta bunicii putem face și niște clătite cu urdă și mărar. Acestea au o savoare aparte, sunt fragede, pufoase și amintesc celor de la masă de rețetele de odinioară ale bunicii.
La fel de bine putem face pentru cei dragi și niște piersicuțe umplute cu cremă. Acest desert irezistibil îi va cuceri pe toți cei de la masă. Melcișorii cu lapte sunt alegerea perfectă pentru micul dejun alături de alte gustări sățioase și sănătoase. Când vine vorba de preparatele culinare cu lapte, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă melcișorii cu lapte, putem face și un orez cu lapte fin, cremos și aromat.
La fel de bine putem folosi laptele pentru prepararea unor prăjituri de casă fragede, gustoase și pufoase. Rețetele sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Melcișorii cu lapte sunt ideali la micul dejun alături de alte delicii culinare sățioase și sănătoase.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru savuroșii melcișori cu lapte vom avea nevoie de 1 litru de lapte, 200 g de paste în formă de melcișori, 4 linguri de zahăr și un vârf de cuțit de sare.
Într-o oală mare se pune o cană de apă la fiert. După ce apa începe să clocotească, se toarnă laptele și se aduce la punctul de fierbere. Apa fiartă anterior va ajuta laptele să nu se lipească de oală. După ce laptele începe să se umfle și să facă spumă se amestecă continuu să nu dea în foc.
Imediat se pun pastele în formă de melcișori și se fierb la foc mediu timp de 10 minute. Se potrivește gustul cu un pic de sare. Când pastele sunt aldente se toarnă zahărul, se amestecă ușor apoi se ia oala de pe foc. Cu siguranță vom obține la final niște melcișori cu lapte gustoși, aromați și pe placul tuturor celor de la masă.
O porție de melcișori cu lapte este ideală la micul dejun. Acest preparat culinar este delicios, sănătos și sățios. Mai mult, pentru melcișorii făcuți cu lapte avem nevoie doar de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Rețeta de melcișori cu lapte poate fi adaptată după preferințe. Astfel, putem face niște melcișori cu lapte și stafide, cu lapte și zahăr vanilat, cu scorțișoră, lămâie sau portocală. Toate aceste rețete sunt delicioase și se fac rapid acasă. Cu siguranță vom aduce la masă aromele din vremea copilăriei.