Prima pagină » Culinar » Melcișori cu brânză și stafide, cu sos de smântână. Cum se prepară
Melcișori cu brânză și stafide, cu sos de smântână. Cum se prepară

Melcișori cu brânză și stafide, cu sos de smântână. Cum se prepară

29 oct. 2020, 17:15,
în Culinar

Sâmbăta sunt Moşii de toamnă. Ce zici dacă ai da de pomană nişte melcişori cu brânză şi stafide şi sos de smântână? Sunt delicioşi, dulci şi aromaţi. Reţetă nu e grea. Trebuie doar să ai puţină răbdare.

Secretul e că poţi pune câte stafide vrei. Nu trebuie neapărat să te limitezi la un pumn de stafide. Iată de ce ingrediente ai nevoie şi care este modul de preparare la aceşti melcişori cu brânză şi stafide. De asemenea, trebuie adăugat ca ei sunt delicioşi şi alături de un ceai sau de o cafea aburindă, într-o zi de weekend.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 280 g brânză de vaci
  • 230 ml lapte
  • 130 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 70 g stafide
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 20 g drojdie de bere

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să treci faina prin sită şi să o pui într-un lighean mai mare. În mijlocul ei faci o adâncitură şi acolo pui sarea, drojdia, laptele şi jumătate din zahăr. Amesteci bine, după care adaugi şi 3 ouă. Frămânţi aluatul ca pentru cozonac, după care îl acoperi şi îl laşi deoparte, într-un loc călduţ, în jur de 60 de minute.
Separat pregăteşti umplutură. Amesteci brânză scursă de zer cu oul rămas, zahărul vanilat, stafidele şi restul de zahăr.
Scoate aluatul din tava, întinde-l cu făcăleţul în fâşii. Pune umplutură pe fâşii, apoi rulează. La final taie felii din rulada.
Pune aceşti melcişori cu brânză şi stafide într-o tavă unsă cu unt şi tapetata cu făină. Bagă-le în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute.

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri de zahăr
  • 250 gr smântână

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente. Imediat ce ai scos tava cu melcişori cu brânză şi stafide din cuptor, unge-i cu sosul pregătit. Acoperă-i apoi şi lasă-i să se răcească aşa.

Tot pentru Moșii de toamnă îți recomand și un chec zebră cu chefir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`