Prima pagină » Sanatate » Melanom benign poze. Procesul de vindecare și intervențiile necesare

Melanom benign poze. Procesul de vindecare și intervențiile necesare

30 mai 2022, 15:15, 1 ,
în Sanatate

Un melanom benign poate fi recunoscut după poze. Melanomul reprezintă o tumoare malignă care se dezvoltă din melanocite. Acestea sunt celule care produc melanină, care este responsabilă pentru producerea pigmenților și protecția împotriva razelor ultraviolete. Marea majoritate se formează pe piele, ocazional, pe globii oculari, sub unghii sau pe mucoase.

Cel mai adesea, cancerul de piele se dezvoltă la alunițe, motiv pentru care este atât de important să le monitorizați aspectul și să consultați un medic dacă observați creșterea sau decolorarea unuia dintre nevi. Melanomul este o tumoare foarte agresivă și adesea recurentă, care metastazează prin vasele de sânge sau limfatice. Cu cât detectați mai devreme primele semne de cancer de piele, cu atât este mai mare probabilitatea de succes a tratamentului.

femeie care sufera de melanom pe picior

Procesele maligne în nevi sau piele pot apărea sub influența mai multor factori

Melanom benign poze. Factori de risc și stadiile melanomului

Procesele maligne în nevi sau piele pot apărea sub influența mai multor factori. Printre aceștia se numără expunere prelungită la razele ultraviolete, leziuni ale alunițelor sau papiloamelor, tulburări ale sistemului endocrin, imunitatea redusă și predispoziție ereditară.

În zona de risc sunt persoanele cu pielea deschisă, de regulă, acestea sunt blonde și roșcate, oameni cu mulți pistrui, alunițe și pete de vârstă pe tot corpul. De asemenea, persoanele cărora le place prea mult să meargă la solar și să facă plajă sunt susceptibile la apariția melanomului. Amintiți-vă, expunerea prelungită la soare este dăunătoare pentru organism. Pentru a evita consecințele triste, folosiți sfaturile utile ale experților și faceți plajă dimineața și seara.

femeie care sufera de melanom benign pe spate

În zona de risc sunt persoanele cu pielea deschisă, de regulă, acestea sunt blonde și roșcate, oameni cu mulți pistrui, alunițe și pete de vârstă pe tot corpul

Există, de asemenea, mai multe manifestări clinice ale melanomului. Manifestarea superficială se dezvoltă încet și se răspândește, la femei, de regulă, apare pe picioare, la bărbați, pe spate și piept. Pe când cea nodulară se dezvoltă pe partea superioară a corpului, piept și spate. Iar cea acrolentiginos, se dezvoltă sub unghii, precum și pe palme sau degete.  Manifestarea lentiginoasă se dezvoltă în principal pe față, se caracterizează prin creștere lentă și prognostic cel mai favorabil.

Cum să nu ratezi începutul afecțiunii și să depistezi la timp melanomul?

Pentru a nu rata începutul unei astfel de boli periculoase, toate alunițele ar trebui examinate pentru modificarea lor cel puțin o dată la șase luni. Este chiar mai bine să vizitați un oncodermatolog în acest scop. El va putea efectua un examen profesional și va putea identifica orice abateri de la normă. De asemenea, dacă apare mâncărimea de piele este important să contactezi de urgență un specialist.

medic care examineaza un melanom benign de pe spatele unei persoane

Pentru a nu rata începutul unei astfel de boli periculoase, toate alunițele ar trebui examinate pentru modificarea lor cel puțin o dată la șase luni

Dacă suspectați melanom, medicul dumneavoastră vă poate prescrie două tipuri de proceduri. Dermatoscopie, care presupune examinarea pielii cu ajutorul unui aparat special și biopsie, adică prelevarea unei probe pentru analiza și detectarea prezenței celulelor canceroase.

În plus, pentru confirmarea afecțiunii vei avea nevoie de teste de sânge, ultrasunete, RMN și alte studii pot fi prescrise pentru a confirma diagnosticul. Dacă aveți un ganglion limfatic inflamat, dar nu sunt observate alte semne ale bolii, asigurați-vă că vizitați spitalul. Acesta poate fi un semn al dezvoltării unor patologii ascunse, inclusiv melanomul.

Tratamentul melanomului în stadiile incipiente presupune eliminarea aluniței care a suferit modificări. De regulă, zona de îndepărtare nu depășește 1 cm în diametru. Pentru etapele ulterioare, în primul rând, se efectuează o biopsie a ganglionilor limfatici adiacenți. Deoarece celulele maligne din melanom sunt slab atașate unele de altele, se desprind ușor și se pot răspândi în tot corpul prin limfatice.

Dacă biopsia nu detectează un melanom benign exact ca în poze, atunci este prescrisă o operație locală. Dacă în fluxul limfatic se găsesc celule maligne, este necesară o abordare diferită. Pacientului i se prescrie imunoterapie suplimentară, poate fi necesară îndepărtarea unora dintre ganglionii limfatici.

persoana care are pe piept un melanom benign

Dacă suspectați melanom, medicul dumneavoastră vă poate prescrie două tipuri de proceduri

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Statul face reguli și la tine în mașină. Codul Rutier 2025 prevede sancțiuni uriașe
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`