Prima pagină » International » Melania Trump a ridicat întrebări cu privire la răspunsul forțelor de ordine la tentativa de asasinat asupra lui Trump
Melania Trump a ridicat întrebări cu privire la răspunsul forțelor de ordine la tentativa de asasinat asupra lui Trump

Melania Trump a ridicat întrebări cu privire la răspunsul forțelor de ordine la tentativa de asasinat asupra lui Trump

10 sept. 2024, 22:20,
în International

Fosta primă doamnă Melania Trump a ridicat întrebări cu privire la răspunsul forțelor de ordine la tentativa de asasinare a soțului său, într-un videoclip pe care l-a publicat marți pentru a-și promova noua carte, scrie The Guardian.

În videoclipul de 34 de secunde postat pe contul său X, Melania începe prin a descrie tentativa de asasinat asupra soțului său ca fiind o „experiență oribilă și stresantă”. Și acum, spune ea în videoclip, care este suprapus cu muzică instrumentală dramatică, „tăcerea din jurul ei se simte grea”.

„Nu pot să nu mă întreb de ce forțele de ordine nu l-au arestat pe trăgător înainte de discurs?”, se întreabă ea în videoclip. „Cu siguranță există mai mult în această poveste și trebuie să aflăm adevărul”.

Donald Trump însuși i-a învinuit recent, fără nicio dovadă, pe Joe Biden și Kamala Harris

Donald Trump însuși i-a învinuit recent, fără nicio dovadă, pe Joe Biden și Kamala Harris pentru tentativa de asasinat și i-a acuzat că au îngreunat munca serviciilor secrete pentru a avea personalul necesar pentru a-l proteja. Teoriile conspirației în jurul împușcăturii s-au răspândit în unele cercuri republicane și de dreapta.

Nu a existat nicio dovadă că președintele sau vicepreședintele SUA ar fi fost direct implicați sau ar fi interferat cu măsurile luate de Secret Service sau că ar fi existat un complot mai larg pentru a-l ataca pe Trump, dincolo de trăgătorul singuratic, care a fost ucis la câteva momente după ce a deschis focul.

Pe site-ul Melaniei, se afirmă că memoriile sale, pe care le descrie ca fiind „povestea puternică și inspiratoare a unei femei care a definit excelența personală, a depășit adversitatea și și-a croit propria cale”, sunt disponibile la precomandă pentru 40 de dolari.

O ediție semnată este, de asemenea, disponibilă pentru 75 de dolari, iar o ediție de colecție, care include o semnătură, fotografii bonus și un „obiect digital de colecție”, este pusă în vânzare pentru 250 de dolari.

De la tentativa de asasinat asupra fostului președinte, la 13 iulie, în Pennsylvania, când Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, a deschis focul asupra lui Trump în timp ce acesta vorbea la un miting de campanie, FBI și Secret Service au fost intens analizate și criticate pentru problemele de securitate de la eveniment.

Trump a supraviețuit împușcăturilor, dar a suferit o rană la ureche

Trump a supraviețuit împușcăturilor, dar a suferit o rană la ureche, iar un participant la miting a fost ucis în atac și alți doi au fost răniți. Atacatorul a fost împușcat mortal la fața locului de un ofițer al Secret Service.

Remarcile de marți ale fostei prime doamne vin în contextul în care sunt în curs investigații cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acea zi, precum și la deciziile și acțiunile personalului care a condus la eveniment.

În ultimele două luni au apărut noi detalii cu privire la perioada premergătoare zilei de 13 iulie, la aparentele deficiențe de securitate și de comunicare între agențiile de aplicare a legii, precum și noi detalii despre atacator, cum ar fi istoricul căutărilor sale și pregătirile pentru atac, dar oficialii FBI nu au descoperit încă un motiv pentru atac.

La sfârșitul lunii iulie, directoarea Serviciului Secret a demisionat după o audiere în cadrul căreia a fost criticată de parlamentari în legătură cu aparentele deficiențe de securitate din jurul atacului armat și pentru că nu a răspuns la unele întrebări specifice cu privire la ce a mers prost. O zi mai târziu, Camera Reprezentanților a votat pentru formarea unui grup de lucru care să investigheze deficiențele de securitate legate de miting, iar la sfârșitul lunii august, cel puțin cinci agenți ai Secret Service au fost plasați în concediu administrativ în urma mitingului din 13 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *