Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns disperat după imagine publică. Șeful CJ Iași nu s-a mulțumit să plătească 13 consilieri personali pentru a i se spăla imaginea în județ, ci a ajuns să editeze un raport de activitate megalomanic, plin de informații contradictorii pentru a râvni la alegerile locale 2020 în continuare. Cu proiecte trase din timpul vechiului mandat și cu altele care abia au început, Maricel Popa a editat 310 pagini de minciuni electorale
Megalomanie fără precedent marca Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să înșele cu rea-știință alegători din județ în prag de alegeri locale 2020. Actualul șef al CJ Iași a pornit din nou aparatul de propagandă din bani publici, pentru a-i curăța imaginea cu câteva luni înainte de alegerile locale. Șeful CJ și-a editat raportul de activitate pe anul 2020, întins pe 310 pagini, care cuprinde multe inexactități și proiecte care nu au fost implementate, care nu îi aparțin, dar care au fost subtilizate de aparatul său de propagandă plătit regește din bani publici.
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a însușit proiectele altora înainte de alegerile locale 2020
În planul de acțiuni pe 2020, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a trecut la realizări amenajarea parcului din comuna Ciurea. Chiar înainte de alegerile locale 2020, au apărut proiectele la care Popa a avut fie o contribuție minoră, fie nicio realizare. Intitulat „Lucrări de amenajare a spațiilor publice pentru Parcul Memorial Ciurea 1917”, proiectul acesta se află în derulare. Terenul a fost dat de Primăria din Ciurea, iar banii au venit de la Guvern în contextul Centenarului Marii Uniri și a sfârșitului Primului Război Mondial. CJ a preluat terenul în urma unei hotărâri de plen pentru a administra obiectivul. Aceasta este singura realizare a instituției conduse de Maricel Popa, pentru locuitorii din comuna Ciurea.
După ce a vrut să îngroape cultura ieșeană în decursul acestui an, Maricel Popa și-a însușit și demararea proiectului privind reabilitarea sediului Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași. În raportul de propagandă se arată că a fost recepționată expertiza tehnică, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, dar și că se află în derulate achiziția serviciilor de proiectare.
Popa și-a trecut la capitolul realizări și proiectul terenului de minifotbal de la Ruginoasa pentru care a plătit 300 mii euro din banii județului. Acest proiect a fost jucat electoral de Popa încă din toamna anului trecut, șeful CJ insistând lună de lună pentru obiectivul scos acum în apropiere de alegeri.
Maricel Popa, președintele CJ Iași, vrea să dărâme un monument istoric pentru un alt obiectiv electoral
Tot în raportul pentru anul 2020, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a trecut realizarea unui bazin olimpic în Manta Roșie, nr. 17, în zona unde se află Casa Moruzi, monument istoric vechi de două secole, cunoscut drept Casa Călăului. De altfel, Popa intenționează să facă o expertiză prin care să arate că acest monument nu poate fi reabilitat și că trebuie dărâmat pentru a se face loc acelui bazin olimpic megalomanic. Pentru ca tabloul să fie complet, Popa a trecut la realizările lui din 2020, cum ar fi pregătirea unui concurs de soluții pentru realizarea unui monument ce are ca temă „Iași- capitala celor 3 uniri”.
Tot în raportul pentru anul 2020, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a trecut realizarea unui bazin olimpic în Manta Roșie, nr. 17, în zona unde se află Casa Moruzi, monument istoric vechi de două secole, cunoscut drept Casa Călăului. De altfel, Popa intenționează să facă o expertiză prin care să arate că acest monument nu poate fi reabilitat și că trebuie dărâmat pentru a se face loc acelui bazin olimpic megalomanic. Pentru ca tabloul să fie complet, Popa a trecut la realizările lui din 2020, cum ar fi pregătirea unui concurs de soluții pentru realizarea unui monument ce are ca temă „Iași- capitala celor 3 uniri”.
Pentru 2020 nu a trecut însă vreun drum județean refăcut și nici măcar spitalul mobil din Lețcani pentru bolnavii de COVID-19, probabil știind că acestea sunt cele două mari țepe ale mandatului său din fruntea Consiliului Județean Iași.
Minciuni pentru alegerile locale 2020. Maricel Popa nu suflă un cuvânt despre combinațiile de la Drumurile Județene
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să mintă cu rea-știință ieșenii în raportul de activitate lung de 310 pagini. Pentru că nu are muniție în alegerile locale 2020, Popa a ajuns să susțină că a demarat o amplă campanie de asfaltare în județ, când realitatea este cu totul alta. Acesta a băgat la pachet și axa rutieră Iași- Suceava, lungă de 172 kilometri, care însă înaintează cu viteza melcului și care va fi gata abia peste doi ani. Pentru șeful CJ a fost însă suficient să includă proiectul în raportul de activitate, în ciuda faptului că pe acest traseu abia se zăresc utilajele.
„Perioada 2016-2020 a fost una a construcției, a marilor șantiere publice. Fără exagerare, cred că în județul Iași au fost derulate cele mai mari investiții în cea mai scurtă perioadă de timp. Câteva repere cu titlu ilustrativ: Sistemul integrat de management al deșeurilor – cel mai performant din țară – 55 milioane de euro. Apoi cea mai amplă campanie de asfaltare din toată istoria județului”, a susținut Maricel Popa, în raportul respectiv.
Șeful CJ Iași a furat realizările primarilor din județ pentru raportul de activitate
Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, nu s-a mulțumit să prezinte public tot felul de aberații, ci a luat și realizările primarilor din județ pentru a și le însuși. În prag de alegeri locale 2020, Maricel Popa a luat proiectele primarilor din județul Iași și le-a trecut în dreptul său. În plus, Popa a trecut la reușite proiectele culturale pe care singur le-a îngropat în decursul ultimilor ani. „Patrimoniul cultural al județului a fost pe prima pagină a agendei mele. Fondurile europene de ordinul milioanelor de euro le-am folosit pentru a pune în siguranță moștenirea unică pe care o are Iașul. În majoritatea comunelor, am făcut împreună cu primarii cele mai bune investiții posibile: școli și dispensare moderne, alimentări cu apă și rețele de canalizare, drumuri și aducțiuni de gaz. Pe scurt, am adus satul în secolul XXI”, a mai spus Popa în materialul de propagandă promovat public pentru a-i păcăli pe locuitorii din județul Iași.