Prima pagină » Actualitate » Medvedev, Șoigu și Zaharova, puși de SBU pe lista persoanelor căutate: „Se ascund de ancheta preliminară”

Medvedev, Șoigu și Zaharova, puși de SBU pe lista persoanelor căutate: „Se ascund de ancheta preliminară”

10 oct. 2022, 19:20,
BZI.ro, în Actualitate

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe lista persoanelor căutate pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, se arată în baza de date a Ministerului ucrainean de Interne.

Pe portal se precizează că acesta „se ascunde de ancheta preliminară”, cu precizarea datei „dispariției”: 1 martie 2022. Fostul președinte rus este acuzat în baza articolului 110 din Codul penal al Ucrainei: „Încălcarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei”.

Maria Zaharova, pe lista persoanelor căutate

Și Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a fost adăugată pe lista persoanelor căutate.

Pe site-ul Ministerului ucrainean de Interne au fost publicate informații despre Maria Zaharova ca fiind „ascunsă de ancheta preliminară”, precizând data „dispariției” acesteia: 14 martie 2022. Ea este acuzată tot în baza articolului 110 din Codul penal ucrainean pentru: „Violarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei.”

În aceeași situație se află și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pus și el pe lista persoanelor căutate de SBU, la fel ca purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Aleksandr Lukaşenko a acuzat Polonia, Lituania şi Ucraina că pregătesc atacuri „teroriste” în Belarus

Lukaşenko a acuzat luni Ucraina că pregăteşte un atac asupra Belarusului şi a menţionat că, drept consecinţă, Minsk va desfăşura un grup militar comun alături de Moscova, fără a preciza locul exact. Moscova a refuzat să confirme anunţul preşedintelui belarus.

„Pregătirea în Polonia, Lituania şi Ucraina a luptătorilor, inclusiv a radicalilor din Belarus, pentru a efectua sabotaj, acte teroriste şi o revoltă militară în ţară, devine o ameninţare directă”, a spus Lukaşenko în timpul întâlnirii cu oficialii militari.

„Interacţiunea în diverse domenii, inclusiv în apărare, este discutată constant în cursul contactelor bilaterale dintre Putin şi Lukaşenko”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *