Medvedev reacționează după vizita lui Fumio Kishida la Casa Albă: „Este doar un personal de serviciu pentru americani”

Medvedev reacționează după vizita lui Fumio Kishida la Casa Albă: „Este doar un personal de serviciu pentru americani”

14 ian. 2023, 14:40,
BZI.ro, în International

Premierul japonez Fumio Kishida a acționat ca însoțitor al SUA și a trădat memoria a sute de mii de victime ale bombardamentelor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki, a declarat sâmbătă vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit TASS.

Medvedev a numit declarația comună făcută de Kishida și președintele american Joe Biden, conform căreia orice potențială utilizare a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina va fi un act ostil iremediabil împotriva umanității o „rușine îngrozitoare”.

Medvedev: „Șeful guvernului japonez, în extazul său umilitor de supunere, vorbește despre Rusia”

Medvedev a subliniat că „nici măcar nu va comenta paranoia cu privire la planurile nucleare ale statului nostru”.

„Gândiți-vă doar. Șeful guvernului japonez, în extazul său umilitor de supunere, vorbește despre Rusia, trădând memoria a sute de mii de cetățeni japonezi, care au ars în incendiul nuclear de la Hiroshima și Nagasaki. Și lui Kishida nu-i păsa. Mai puțin că SUA au fost singurul stat care a folosit arme nucleare. Și propria patrie a lui Kishida a fost singura victimă”, a spus oficialul pe canalul său Telegram.

Biden și Kishida au avut o întâlnire la Washington

Potrivit lui Medvedev, premierul japonez ar fi trebuit „să-i reamintească președintelui SUA despre asta și să ceară pocăință care nu a fost exprimată de autoritățile americane pentru acest act de război”.

„Dar nu. Kishida este doar un personal de serviciu pentru americani. Iar servitorii nu pot avea curaj. Japonezilor li se poate doar milă”, a spus Medvedev. El a descris o metodă, pe care premierul japonez ar fi putut să o folosească pentru a „spăla” această rușine, dar și-a declarat certitudinea că „conceptul de onoare nu este caracteristic acestei generații de vasali japonezi”.

Vineri, Biden și Kishida au avut o întâlnire la Washington, emitând ulterior o declarație comună. În special, declarația menționează noi sancțiuni împotriva Rusiei și sprijinul pentru Ucraina și afirmă că potențiala utilizare de către Rusia a armelor nucleare în Ucraina ar fi inacceptabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *