Medicul Voichiţa Lăzureanu, despre clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer: „Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de zeci de ori mai mare“

16 feb. 2021, 14:16
Cristian Zavastin, în Actualitate

Medicul Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara, a vorba despre așa-zisul pericol reprezentat de prezența clorurii de potasiu în vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer.

Reacția medicului timișorean vine după ce pe internet au fost distribuite informaţii alarmiste cu privire la „pericolul“ pe care îl reprezintă clorura de potasiu în serul de la Pfizer. Cei care au publicat informațiile susțineau că vaccinul ar conține clorura de potasiu la fel ca în injecţiile letale folosite în SUA, pentru execuţii.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara a explicat că nu avem motive de îngrijorare din această cauză deoarece clorura de sodiu este folosită ca stabilizator în vaccinul Pfizer, iar cantitatea folsoită este foarte mică.

„Este vorba despre o doză de 0.3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat şi absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu, de zeci de ori mai mare”, a declarat Voichiţa Lăzureanu.

Voichița Lăzureanu: „Clorura de potasiu este și în energizante şi în suplimentele alimentare“

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ din Timișoara a menționat că la baza energizantelor şi a suplimentelor alimentare stă clorura de potasiu și nimeni nu și-a făcut probleme până acum din această cauză.

„Unde mai pui, că aceeaşi substanţă, stă la baza energizantelor şi a suplimentelor alimentare. Şi nimeni nu şi-a mai făcut atâtea griji pentru o cantitate destul de mare care există în aceste multiminerale. Pe de altă parte, clorura de potasiu se foloseşte şi ca medicament în hipopotasemii“, a mai spus Voichița Lăzureanu.

Eficiența vaccinului Pfizer este de 94 la sută, potrivit unui studiu realizat în Israel

Un studiu realizat în Israel, la care au participat peste un milion de persoane vaccinate, arată că eficiența vaccinului Pfizer/BioNTech este de 94 la sută. Mai mult, potrivit studiului, făcut public de principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel, Clalit, eficiența vaccinului se menține la toate grupele de vârstă.

Clalit a analizat datele de la 1,2 milioane de membri – 600.000 de membri care au fost vaccinați cu Pfizer și 600.000 de membri cu un profil similar care nu au fost vaccinați.

„Cercetarea a constatat că a existat o scădere de 94% a infecțiilor simptomatice în rândul celor care au fost vaccinați și o scădere cu 92% a ratei celor care au fost grav bolnavi de Covid-19 în rândul celor 600.000 care au fost vaccinați, comparativ cu cei 600.000 care nu au fost vaccinați. Eficacitatea a fost observată la toate grupele de vârstă, inclusiv peste 70 de ani, care au fost reprezentate doar într-un grup limitat în studiul clinic Pfizer”, au declarat reprezentanții Clalit.

„Cred că este important ca oamenii să înțeleagă că acesta este un vaccin extrem de eficient”, a spus Brianne Barker, virusolog la Universitatea Drew din New Jersey, referindu-se la vaccinul Pfizer.

De la jumătatea lunii decembrie, Israelul a vaccinat peste 3,8 milioane de persoane, dintre care 2,4 milioane au primit a doua doză. Israelul a administrat până acum populaţiei sale numai vaccinul Pfizer/BioNTech, deşi dispune şi de o cantitate mică de vaccin de la compania americană de biotehnologie Moderna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *