Prima pagină » Actualitate » Medicul Virgil Musta, găsit incompatibil de ANI: Face, prin clinica sa, afaceri cu spitalul unde este șef!

Medicul Virgil Musta, găsit incompatibil de ANI: Face, prin clinica sa, afaceri cu spitalul unde este șef!

17 nov. 2020, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Virgil Musta este acționar la clinica privată Profilaxis. Starea de incompatibilitate derivă din faptul că, pr lângă activitatea de la clinica privată, Virgil Musta este și șef al Secției de Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș“ din Timișoara.

Virgil Musta, afaceri cu spitalul unde este șef!

Clinica privată Profilaxis a doctorul Virgil Musta oprește 250 de lei din fiecare 300 de lei pe care publicul îi plătește peste testele COVID, restul de 50 de lei mergând la Spitalul Victor Babeș de Boli Infecțioase din Timișoara, unde Musta este doctor și șef de secție, potrivit Libertatea.

Împărțirea 17% la stat și 83% la privat este confirmată de contractul pe care spitalul public l-a pus la dispoziția redacției și pe care îl publicăm astăzi.

Contractul spune că testele urmau să fie prelevate de clinică, dar unele au fost luate în curtea spitalului. Contractul poartă numărul 5140 din 20 iunie 2020. Spitalul Victor Babeș Timișoara este prestator, iar clinica Profilaxis, beneficiar.

Spitalul se obligă să facă la cererea clinicii private „investigații de laborator”, nu doar teste PCR de COVID, așa cum s-a știut până acum, ci și teste IgM și IgC, de anticorpi. Clinica se obligă să furnizeze substanțele necesare analizelor. În plus, va ceda 30% din profit Asociației Spitalului Dr. Victor Babeș, „pentru dezvoltarea proiectelor”. Nu e clar dacă e vorba de profitul realizat în acest contract sau de profitul firmei.

Virgil Musta, ținut în brațe de managerul pus de liberali

Directorul spitalului, Cristian Oancea, cu care face afaceri firma lui Virgil Musta, a fost numit în funcție de PNL Timiș. În timp ce face bani ilegal din pandemie, Virgil Musta face parte din comitetul care coordonează măsurile luate cu privire la pandemie în România. De altfel, acesta s-a remarcat ca fiind unul din cei mai alarmiști medici din țară.

Recent, Virgil Musta a informat că șase pacienți au murit pentru că nu au avut locuri la ATI. După o intervenție a președintelui Klaus Iohannis, Musta s-a răzgândit și a anunțat că oamenii au murit de la ceață.

Renumitul medic oftalmolog Monica Pop a lansat unele acuzații dure la adresa lui Virgil Musta după declarațiile făcute de acesta. Dr. Virgil Musta a declarat recent că au murit șase pacienți deoarece nu mai erau locuri la ATI. Însă când președintele Iohannis l-a contrazis, acesta a spus că ceața ar fi fost de vină pentru decesul acestora.

Medicul oftalmolog Monica Pop a răbufnit și l-a atacat dur pe dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Totul a pornit după ce acesta a spus că şase pacienţi COVID au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI, în unitatea pe care o conduce. Cu toate acestea, preşedintele Iohannis l-a contrazis.

Declarații contradictorii ale lui Virgil Musta

Luni, medicul Virgila Musta a spus că șase pacienți infectaţi cu coronavirus au murit duminică seara, din cauza lipsei paturilor de la ATI.

Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline”, spunea, luni, medicul Virgil Musta.

Ulterior, după numai o zi, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a fost contrazis de preşedintele Klaus Iohannis, care a declarat că oamenii au murit din cauză că medicii nu s-au coordonat cu alte spitale.

Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`