Prima pagină » Actualitate » Medicul Virgil Musta, despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale

Medicul Virgil Musta, despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale

02 sept. 2020, 16:15,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, vorbește despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale.

Virgil Musta consideră că organizarea alegerilor locale la sfârșitul lunii septembrie ar putea influența graficul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

„Avem exemplul Serbiei, acolo unde am asistat la creșterea numărului de infectări după alegeri. Evident, nu putem exlcude această variantă nici în cazul nostru, ar putea fi o explozie și în România la finalul lunii septembrie, dar așa cum am mai spus și cu alte ocazii, depinde doar de noi cum vom trece de acest moment”, a declarat Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta, despre pericolul infectării în ziua alegerilor locale

Medicul este de părere că nu există garanția că organizarea alegerilor locale va aduce o explozie a numărului de cazuri noi de COVID-19. Acesta face o comprație a mersului la votului cu intratul într-un magazin pentru cumpărături.

„Nu pot să prognozez cu exactitate. Nu sunt epidemiolog. Așa cum ați văzut, de multe ori, predicțiile nu se îndeplinesc în totalitate, dar e clar că nu trebuie exclusă nicio variant. E o situație similară cu cea dintr-un magazin. Și acolo intră oamenii unul după celălalt”, a precizat Virgil Musta.

„Cei care merg la vot trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare!“

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara crede că totul depinde de spiritul civic al oamenilor și de vigilența autorităților.

„Dacă ne gândim puțin e ca atunci când mergem într-un magazin. În noul context, nu ne mai putem înghesui, nu mai putem intra mai multe persoane în market. Oamenii care vor merge la vot trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare și să aștepte liniștiți să le vină rândul să intre în cabinele de vot. Trebuie să fim conștienți că e în joc sănătatea noastră și dacă facem lucrurile cum trebuie, evităm multe riscuri“, susține Virgil Musta.

„Viața noastră se va derula după alte reguli“

Medicul apreciază că viața de zi cu zi este diferită după apariția pandemiei și crede că de acum mulți ani de zile va trebui să ne desfășurăm activitatea ținând cont de pericolul infectării cu COVID-19.

„Pericolul există și nu dispare în ziua alegerilor, dar viața noastră se va derula după alte reguli decât cele pe care le-am știut ani întregi. Trebuie să fim responsabili și să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur în orice moment”, a concluzionat Musta.

Pericolul reprezentat de începerea anului școlar

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara a lansat un avertisemnt înaintea începerii anului școlar. Medicul Virgil Musta ia în calcul o creștere a numărului de infectări odată cu începerea anului școlar.

Medicul Virgil Musta se înscrie în tabăra celor care consider că anul școlar trebuie să înceapă la data stabilită de Guvern.

„Sunt de părere că școlile trebuie să înceapă. Evident, totul trebuie să se desfășoare în conformitate cu situațiile din teritoriu. E inutil să amintesc că acolo unde cazurile la nivel de localitate sunt masive, elevii nu trebuie să meargă la școală, însă părerea mea este că nu trebuie să ne ferim să îi trimitem la cursuri acolo unde se poate. Ghidul întocmit în aceste zile de către autorități trebuie urmat, pentru că respectarea regulilor s-a dovedit mereu un drum corect.“, a declarat Virgil Musta.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`