Prima pagină » National » Medicul Virgil Musta, despre al treilea val al pandemiei în România: „În curând ne vom confrunta cu un număr și mai mare de cazuri”

Medicul Virgil Musta, despre al treilea val al pandemiei în România: „În curând ne vom confrunta cu un număr și mai mare de cazuri”

01 mart. 2021, 22:55,
Bianca Rebegea, în National

Luni seară, 1 martie, medicul Virgil Musta, şeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a vorbit la B1 TV despre al treilea val al pandemiei în România.

Medicul atenționează că în spital ajung din ce în ce mai multe persoane infectate cu noul coronavirus, iar situația va deveni critică în perioada ce va urma.

„Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut. Același lucru se întâmplă și acum. Europa se confruntă cu un număr mare de cazuri. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confrunta cu un număr și mai mare de cazuri.

În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare…Experiență anului trecut ne-a arătat că în momentul în care nu respectăm regulile ne vom confruntă cu o pandemiei. Am avut un prim val care a fost foarte bine ținut sub control, datorită regulilor stricte, Apoi a venit o relaxare. De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecției”, a declarat medicul.

Virgil Musta: „Trebuie comunicat pentru ca lumea să înțeleagă că nu e de joacă”

Virgil Musta consideră că mai multe restricții ar putea ajuta ca România să treacă mai ușor peste noul val de infectări.

„Trebuie să comunicăm că toată lumea să înțeleagă riscurile la care suntem supuși. Cei care fac politicile de Sănătate Publică trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru că pandemia să fie ținută sub control. Poate că pe de-o parte trebuie întețite ușor constrângerile, trebuie comunicat pentru că lumea să înțeleagă că nu e de joacă”, a mai spus medicul.

Și Beatrice Mahler vorbește despre al treilea val al pandemiei

Medicul Beatrice Mahler a spus, la B1 TV,  că secția de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală „este plină în acest moment”. În acest fel,  tulpina britanică, „care circulă deja de ceva timp în România”, o face să creadă că al treilea val al pandemiei a început și în România.

Totodată, Beatrice Mahler a precizat că pacienții care se internează, în momentul de față, în spitale, „sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut”.

„În ultimele patru zile, secția Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a fost întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început și în țara noastră, dar și ce elemente ne-ar putea face să observăm că am intrat în această fază, aceasta a răspuns:

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul trei a început și în România”, a declarat Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *