Prima pagină » National » Medicul Virgil Musta a vorbit despre noile restricții care ar putea fi impuse din cauza tulpinii DELTA
Medicul Virgil Musta a vorbit despre noile restricții care ar putea fi impuse din cauza tulpinii DELTA

Medicul Virgil Musta a vorbit despre noile restricții care ar putea fi impuse din cauza tulpinii DELTA

22 iun. 2021, 16:31,
Alexandru Ifrim în National

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara le-a dat o veste proastă tuturor celor care s-au imunizat împotriva Covid-19 . Acesta a spus că prin vaccinare oamenii nu vor putea scăpa de restricţii sau să reduc riscul de infectare. Virgil Muştă anunţa românii risca să se confrunte cu noi restricţii dacă tulpina delta a coronavirus va căpăta amploare și în România.

“Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină s eva transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri. Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare. Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară. Acest plan presupune că fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a declarat Virgil Muştă.

Ioana Mihăilă vorbeşte despre tulpina DELTA

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a făcut o declaraţie în care a tras un semnal de alarmă şi i-a avertizat pe toţi romanii despre cât de periculoasă este tulpina DELTA. În cazul în care această nouă varianta a virusului Covid-19 îşi face apariţia pe teritoriul ţării nu va fi deloc uşor. Tulpina indiană a COVID-19 are o incidenţă mare în Marea Britanie și Germania.

„Ne dorim, evident, să creștem rata de imunizare și procesul celor vaccinați, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite țări tulpina delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă și la cum cresc incidențele în Marea Britanie și în Germania, incidențe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină delta”, a declarat Ioana Mihăilă.

Și Valeriu Gheorghiță a vorbit despre noua tulpină

Valeriu Gheorghiţă a tras un semnal de alarmă şi îi avertizează pe toţi românii că s-ar putea înregistra un nou val de creşteri a cazurilor de Covid-19 la finalul lunii august, început de septembrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiţă a oferit o declaraţie unde a spus că este posibil ca ţara noastră să aibă o creştere semnificativă a numărului de cazuri Covid-19 cel mai probabil la finalul lunii august început de septembrie. Acesta este de părere că noile cazuri de Covid-19 vor fi cu noua tulpina delta. Până în momentul de fata România a raportat 35 de cazuri de infecţii cu aceasta tulpină. Tot mai multe voci considera că este doar o chestiune de timp până aceasta va deveni predominantă şi la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *