Medicul Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, imunizează personal românii care merg să se vaccineze la Maratonul organizat în București.
„Vaccinez pentru Romania! Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor și să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil și sigur.
M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului” colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.
Maratonul Vaccinării – ediția București se desfășoară în perioada 7 – 10 mai, în două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională, însumând 50 de fluxuri de vaccinare. Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.
Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, este mesajul postat pe contul de Facebook al CNCAV, odată cu începerea Maratonului de Vaccinare de la București.
Maratonul de vaccinare de la București se desfășoară în perioada 7 – 10 mai
Maratonul vaccinării în Bucureşti, 7-10 mai 2021. Timp de trei zile, oricine poate primi serul Pfizer în București fără programare la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Maratonul vaccinării în Bucureşti, 7-10 mai 2021 începe astăzi, la ora 16.00, şi se va încheia luni dimineaţă, 10 mai, la ora 08.00.
În aceste trei zile, toţi românii care vin la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională se pot imuniza fără programare cu serul Pfizer. În cele două locaţii există 50 de cabinete de vaccinare în total.
Persoanele care doresc să se vaccineze în centrele din București trebuie să prezinte doar buletinul. 1200 de voluntari sunt implicați în organizarea evenimentului.
Autobuzele vor circula non-stop
Pe toată durata maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 si 368 vor circula și noaptea.
În timpul maratonului se vor desfășura momente artistice, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-un comunicat de presă. Violonistul Alexandru Tomescu se numără printre invitați.
„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Națională a României, vom avea Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Momente artistice în cele trei zile
Persoanele prezente se vor bucura zilnic și de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil și online pe pagina artistului.
„Așa cum avem dreptul la cultură, avem și dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid și fără probleme teatrele, instituțiile de cultură și chiar organiza evenimente. Și eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a completat Ministrul Culturii.