Prima pagină » Actualitate » Medicul Tudor Ciuhodaru: Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de testareț
Medicul Tudor Ciuhodaru: Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de testareț

Medicul Tudor Ciuhodaru: Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de testareț

10 nov. 2020, 09:47,
în Actualitate

Medicul Tudor Ciuhodaru lansează un apel către autorităţi. Acesta îşi doreşte testarea gratuită a tuturor românilor prin Programul Naţional de Testare Extinsă.

Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de testare. Propun că Programul Național de Testare Extinsă să demareze chiar la alegerile parlamentare.

Avem o bombă atomică împotriva Covid-19: testarea cu teste rapide (rezultat în 15-30 de minute) reduce cu peste jumătate (58%) rata infectărilor (merită făcută!). E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia şi a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă.

Concret:
1. Propun (din nou!)- un Program Național de Testare Extinsă Gratuită- ce poate demara (dacă tot insistă cu alegerile) simultan cu votul de la parlamentare. Eu zic că se poate!

2. Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului.
3. Avem o lună pentru a organiza acest demers de care pot beneficia toți românii ce se vor prezenta la vot. Acest program ce poate scădea masiv numărul de infectări e soluția sănătoasă pentru a scoate România de la AŢI (austeritate, tăieri, îmbolnăviri). La alții se poate (Slovacia, China), urmează Luxemburg, Monaco, noi ce mai așteptăm?!

Motivațiile acestui demers sunt clare. Testarea rapidă este un instrument extrem de eficient dacă sunt îndeplinite 3 condiții esențiale:

1. Extinsă – descoperă tocmai acei purtători asimptomatici (ce reprezintă proporția covârșitoare- 80% din cei pozitivi) pe care azi nu-i testează nimeni și care transmit boală mai departe. Slovacia a testat 3,6 milioane (din cei 5,5 milioane) de locuitori-practic toate persoanele cu vârsta de peste 10 ani-în primul weekend din noiembrie.

2. Gratuită – există și finanțare europeană- 100 milioane de euro au fost alocați deja la nivel UE pentru achiziționarea a peste 20 milioane de teste.
3. Repetată- în săptămâni succesive- pentru că tocmai prin această repetare (ca și la PCR de altfel) se reduce probabilitatea unor teste fals negative. La sfârşitul săptămânii trecute, testarea a fost repetată la peste 2 milioane de persoane din zonele cele mai afectate, rata de infectare dovedindu-se mult mai scăzută datorită măsurilor anterioare de carantină. În districtele în care s-au făcut teste în ambele săptămâni, rata de infectare a scăzut de la 1,47% în primul weekend la 0,62% în rândul celor care au fost testaţi în al doilea weekend.
(!!!) Rețineți.
1. Modelul Slovaciei și-a dovedit eficiența: campania de testare a întregii populaţii din Slovacia redus cu peste jumătate rata infectărilor. Au fost testate toate persoanele cu vârsta de peste 10 ani. Proporția persoanelor pozitive a scăzut cu aproximativ 60%. Acum oamenii trebuie să aibă la ei certificate din care să rezulte că au făcut testul şi acesta a ieşit negativ. Cei cu rezultate pozitive au intrat în izolare (voluntară). E dovada clară că lucrurile se pot face diferit, fără a închide economia şi a lăsa milioane de oameni fără locuri de muncă.
2. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare
3. Sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)!
Pe 6 decembrie vor fi organizate 18802 secții de votare. 8.420.741 de români au votat la locale. Oare cum ar fi fost situația azi dacă ar fi fost testați?
Vrem testare la parlamentare. Vă rog să mă susțineți în acest demers.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Cum a apărut Melania Trump, soția lui Donald Trump, la înmormântarea Papei Francisc. Ce ținută a îmbrăcat Prima Doamnă a Americii
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Proiectul odios al lui Ceaușescu, în care au murit peste 400 de români, din nou funcțional
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Rapid l-a dat afară ACUM, dar „BOMBA BOMBELOR” urmează: Semnează cu MAREA RIVALĂ
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025