Prima pagină » Local » Medicul Tudor Ciuhodaru printre cei mai activi europarlamentari români din Parlamentul European

Medicul Tudor Ciuhodaru printre cei mai activi europarlamentari români din Parlamentul European

13 mai 2024, 13:52, 4 ,
BZI.ro, în Local

Medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar AUR și candidat la Primăria Iași este unul dintre cei mai activi europarlamentari români din Parlamentul Europeană.

Eurodeputatul a avut sute de întrebări scrie, iar principalele probleme abordate au fost atât locale, referitor la Spitalul Clinic de Urgență Iași, cât și naționale. Pe lista rușinii se află Claudiu Manda care ocupă penultima poziție în topul lipsei de activități, ultima poziție fiind ocupată de un europarlamentar grec care se află în pușcărie și e lesne de înțeles de ce nu a putut fi prezent la adunările din Parlamentul European.

Medicul Tudor Ciuhodaru printre cei mai activi europarlamentari români din Parlamentul European

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar AUR este prince cei mai activi români din Parlamentul European. Acesta a iniţiat 12 întrebări orale şi 113 de întrebări scrise, având în centru preocupări legate de următoarele subiecte: spitalele regionale, bolile cardiovasculare, deşeurile periculoase, Noul Mecanism European de Protecţie Civilă, situaţia Spitalului Clinic de Urgenţă Iaşi, activarea corpului medical european, costul vaccinului anti-COVID destinat României, fundamentarea ştiinţifică a vaccinului anti-COVID destinat României.

Acesta a mai avut interpelări referitoare la situaţia ATI la nivel european, infecţia cu noua tulpină de coronavirus la copii, testare gratuită anti-COVI şi prioritate pentru transportatorii români, redistribuirea dozelor de vaccin neutilizate, producţia vaccinului AstraZeneca şi piaţa neagră a vaccinurilor, accesul transparent la structura şi stadiul de implementare a PNRR, prelungirea valabilităţii vaccinului Pfizer, renunţarea la paşaportul verde, suspendarea contractelor anti-COVID şi reajustarea contractelor în funcţie de solicitările statelor membre, aderarea României la Schengen, renegocieri reale ale contractelor pentru vaccinuri anti-COVID19.

A depus, de asemenea, 2 propuneri individuale de rezoluţie referitoare la certificatul digital privind COVID şi la Ziua de Protecţie împotriva Incendiilor a Uniunii Europene.

Claudiu Manda printre cei mai slabi europarlamentari din întregul Parlement European

La polul opus, pe o listă a rușinii se află europarlamentarul PSD Claudiu Manda care este printre cei mai slabi europarlamentari din întreg Parlamentul European. Potrivit unei analize publicate de Politico.eu, Claudiu Manda, membru al Parlamentului European din partea PSD, se situează pe locul al doilea în ceea ce privește absențele la vot în plenul Parlamentului European, ratând aproape 44% din sesiunile de vot. În fruntea acestui clasament se află un eurodeputat grec, care, deși este în detenție din aprilie 2021 pentru conducerea unei organizații de extremă dreaptă, poate încă să-și exercite dreptul de a depune amendamente și de a vota în anumite sesiuni prin intermediul unui sistem de vot la distanță.

De asemenea, printre europarlamentarii cu cele mai multe absențe se numără și Rareș Bogdan, un alt reprezentant român, care a lipsit la aproape 33% din voturile analizate, ocupând locul 5 în același raport al Politico. Așadar, vedem cum sunt doar câțiva europarlamentari români care cu adevărat s-au implicat în activitatea Parlamentului European susținând atât proiecte locale, din Iași, cât și proiecte naționale, unul dintre aceștia este europarlamentarul AUR Tudor Ciuhodaru, candidat la funcția de primar al municipiului Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *