Prima pagină » Actualitate » Medicul Tudor Ciuhodaru, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România”

Medicul Tudor Ciuhodaru, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România”

11 nov. 2021, 10:13,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Neurochirurgie din municipiul Iași, a reacționat astăzi, 11 noiembrie 2021, în urma incendiului produs la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Medicul primar de urgență susține că oricâte explicații ar oferi oamenii legii din România, situația din spitale este gravă. Unitățile medicale sunt suprasolicitate de persoane infectate cu noul coronavirus și se produs astfel de tragedii din cauza structurii spitalicești care lasă de dorit.

”Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți, încă doi pacienți arși în spitale din România. Spuneam încă de la incendiul de la Piatra Neamț, iată că se face chiar un an pe 14 noiembrie, nu o să uit, suntem pe un record aș putea spune european negativ. În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România și nu știu cum se face, dar și în Italia, și în Germania, și în Franța, spitalele au fost supraaglomerate de pacienți cu COVID, dar uitați ce înseamnă să ai o structură spitalicească pusă bine la punct și personal suficient și bine instruit, pentru că astea sunt cele două cauze majore care duc la astfel de accidente”, a transmis dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre neregulile din spitalele românești

Ieșeanul afirmă faptul că situația din spitalele din România nu se rezolvă cu amenzi, ci prin corectarea neregulilor găsite. Lucrurile tragice se produc din cauza „cârpelilor” și soluțiilor de „tipul merge și așa”.

Dacă vorbim de infrastructură spitalicească, când a fost acel incendiu de la Piatra Neamț s-a constatat mii de nereguli în secțiile de terapie intensivă. Am înțeles că și la acest spital s-au dat două amenzi în cursul anului, dar cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru. Problema este cât s-au corectat aceste nereguli în spitalele din România și, din păcate, sunt lucruri care nu au fost corectate nici în acest moment. (…) O cârpeală a dus la astfel de lucruri și cu soluții de tipul merge și așa. Eu speram încă din noiembrie anul trecut că problema este nu dacă se vor mai întâmpla astfel de evenimente, ci unde și când și, din păcate, am avut dreptate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, la Antena 3.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Doi pacienți au decedat și alti 18 au fost evacuați

Astăzi, 11 noiembrie 2021, a izbucnit un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Unitatea medicală este a treisprezecea care este cuprinsă de flăcări, în România, într-o perioadă de un an. A fost declanșat planul roșu de urgență, unde au intervenit zeci de pompieri militari pentru a lichida incendiul.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

De asemenea, prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Cseke Attila au avut o reacție după ce două persoane au decedat în incendiul de la Spitalul din Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *