Prima pagină » Local » Medicul stomatolog care a provocat accidentul rutier frontal din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile
Medicul stomatolog care a provocat accidentul rutier frontal din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile

Medicul stomatolog care a provocat accidentul rutier frontal din Iași, arestat preventiv pentru 30 de zile

29 ian. 2021, 16:42,
în Local

Mihaela Gina Sava, medicul stomatolog care a provocat accidentul rutier grav din Iași a fost arestată pentru 30 de zile. Aceasta a contestat decizia de arestare preventivă şi urmează să ajungă săptămână la Curtea de Apel Iaşi. Instituţia ieşeana va decide ce se va întâmpla în continuare.

Miercuri seara, şoferiţa se afla la volanul unui autoturism marca VW Passat. Aceasta a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un autovehicul care circulă regulamentar. Evenimentul rutier a avut loc în zona Selgros. În urma impactului au rezultat 3 victime.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, nu a vrut să sufle în etilotest.

Mihaela Gina Sava s-a ales cu un dosar penal după accident

O femeie în vârstă de 50 de ani, medic stomatolog în Iași, a fost la un pas de a produce o tragedie miercuri seara la Iași. Din motive neelucidate, dar bănuite de polițiști, femeia care se afla la volanul unui autoturism marca VW Passat a intrat pe contrasens și s-a izbit de un autoturism care circula regulamentar. Accidentul s-a produs în zona Selgros. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Medicul stomatolog a refuzat tot ce se putea refuza. Nu a vrut să fie consultată, nu a vrut să sufle în alcooltest și nu a vrut să meargă la recoltarea de probe biologice.

„De ce să merg dacă mă simt bine?”, le-a spus Mihaela Gina Sava polițiștilor.

Totuși, medicul stomatolog nu a avut de ales și a trebuit să-i însoțească pe oamenii legii la sediul Poliției Rutiere. Acolo, femeia a petrecut câteva ore, fiind audiată. Ulterior a fost lăsată să plece spre casă, dar nu înainte ca pe numele său să fie deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre producerea unui accident soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că o femeie în vârstă de 50 de ani a pătruns pe contrasens cu autoturismul intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. Femeia a refuzat să fie testată alcoolscopic. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și refuzul de prelevare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Medicul stomatolog, după gratii

Este greu de spus dacă medicul stomatolog era sub influența alcoolului. Refuzul ei de a-i fi recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei nu o ajută prea mult. Are de dat explicații în fața legii. Miercuri seara, femeia a ieșit din sediul Poliției Rutiere și era destul de derutată.

„Nu știu în ce zonă sunt”, a spus medicul după ce a ieșit de la audieri.

Întrebată de reporterii BZI dacă regretă ce s-a întâmplat, femeia a spus că da, însă nu părea să realizeze cât de grav a încălcat legea. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu ancheta în acest caz. Cele 3 persoane care au fost rănite în urma accidentului nu sunt în stare gravă, însă au nevoie de îngrijiri medicale. Conform ultimelor informații, femeia a fost reținută ieri pentru 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`