Prima pagină » Actualitate » Medicul Simona Carniciu, despre efectele pe termen lung ale coronavirusului: „Decese la 5-6 luni de la infecţie“

Medicul Simona Carniciu, despre efectele pe termen lung ale coronavirusului: „Decese la 5-6 luni de la infecţie“

24 ian. 2021, 16:59,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Simona Carniciu, medic nutriționist, a vorbit despre efectele pe termen lung în urma infectării cu COVID-19.

Simona Carniciu a declarat că s-a demonstrat că noul coronavirus îşi prelungeşte simptomele pe termen lung, simptome care poate să se menţină până la şase luni.

„Deja s-a implementat ceea ce este COVID cronic, termenul acesta defineşte acel tip de boală care îşi prelungeşte simptomele pe termen lung, simptome care poate să se menţină până la şase luni sau chiar mai mult, conform studiilor care sunt momentan publicate. Vom vedea dacă efectele se transmit pe termen şi mai lung de şase luni, pentru că momentan nu am avut testul timpului prin care să putem avea suficiente date despre această patologie cronică“, a declarat Simona Carniciu.

Simona Carniciu: „Efectele neurologice, cele mai întâlnite“

Medicul nutriționist a precizat că în cazul COVID-19 se pune problema dacă poate exista o reinfectare nouă sau sunt efecte pe termen lung.

„Se mai pune problema reinfecţiei care este destul de controversată, pentru că nu se ştie sigur dacă este o reinfecţie nouă sau pur şi simplu sunt efectele acestea pe termen lung, dar cel mai des întâlnite efecte pe termen lung în COVID-19 au fost efectele neurologice, efectele care au implicat sistemul respirator cu o respiraţie îngreunată, sau efectele care pur şi simplu afectează starea de bine a organismului, prin acea oboseală cronică“, a menționat Simona Carniciu.

Decese la 5-6 luni de la infecţie

Medicul a mai spus că la cinci-şase luni de la infecţia cu COVID-19 au fost destul de multe decese de altă cauză, dar n us-a luat în vedere și COVID-19.

„Pe lângă acestea, mai sunt multe alte efecte care afectează şi sistemul cardiovascular. Se pare că la cinci-şase luni de la infecţia cu COVID au fost destul de multe: 16% decese de altă cauză, dar de fapt acele cauze nu au fost puse pe seama COVID-19, pentru că nu au fost în faza acută, însă toate problemele care au dus la aceste decese, au fost declanșate de infecția acută cu COVID-19“, a adăugat Simona Carniciu.

„Sunt simptome care se manifestă și după șapte luni pe diverse organe“

Simona Carniciu susține că au fost cazuri în care simptomele de COVID-19 s-au manifestat și după șapte luni.

„Ceea ce spuneam acum câteva luni, că mă îngrjorează destul de tare de fapt acum s-a demonstrat prin studii clinice. Există și COVID pe termen lung, dar mai rău, există efectele acestea care sunt în sfera mai multor organe. Am înțeles că sunt simptome care urmărite pe șapte luni de zile, momentan 66 de simptome pe diverse organe, aproximativ 205 simptome diferite, 66 sunt cele persistente. Vă imaginați câte probleme de fapt crează acest COVID și încă noi nu suntem complet conștienți de acest lucru și mai important este că acestea apar în momentul în care pacienții nu se duc din timp la doctor”, a mai spus Simona Carniciu.

Camelia Bogdănici: „Pacienții infectați cu coronavirus au tulburări de vedere“

Prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași susține că sănătatea ochilor poate fi afectată de boala COVID-19.

„Am studiat și am luat toată patologia și am observat că cei care fac mici eroziuni corneene, dar care s-au îmbolnăvit cu COVID-19, pot să facă keratite virale. Așa cum există în literatură, keratitele pot fi determinate de virusul herpetic și de un alt virus, afectarea corneei se numește keratită virală. Din păcate, keratitele care au fost într-un context COVID-19 au fost mult mai severe, au avut o evoluție mult mai gravă și s-au lăsat cu cicatrici corneene care au dus la determinarea scăderii acuității vizuale”, a spus prof. dr. Camelia Bogdănici.

Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Cine e românul care a câștigat premiul cel mare la Loto 6/49. Omul a plecat acasă cu peste 6 milioane de euro
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Anunțul neașteptat pe care Teodora și Alex Marcu, foștii concurenți Insula Iubirii, l-au făcut în mediul online. Reacția fanilor
Playtech.ro
2.500 de lei de la stat pentru studenţi. Banii vor putea fi folosiţi pentru plata chiriei
observatornews.ro
"Fetele i-au fost trimise special lui Van Damme". Actorul ar fi ştiut că minorele sunt traficate şi exploatate. Cum ar fi fost mascată afacerea
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Icoana care îndeplinește dorințe. Biserica asaltată de credincioși
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Amantlâcul care a ruinat familia Trump l-a făcut pe liderul SUA să arate cu degetul către Rusia și Vladimir Putin
Playtech.ro
Intră banii pe card astăzi, 1 aprilie. Du-te și verifică soldul, sunt sute de lei care te așteaptă pentru a fi cheltuiți în casă
Dailybusiness.ro
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
RomaniaTV
Cum a ajuns să arate iubita lui Prigoană, după moartea lui. Toți și-au dat coate când au văzut-o. Cum a apărut îmbrăcată la un eveniment!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Vestea zilei! A murit! I s-a făcut rău pe scenă, în timpul concertului!
redactia.ro
Câte clase are, de fapt, Piedone. S-a lăsat de școală după ce a avut media  5,33
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 aprilie 2025
02 aprilie 2025