Prima pagină » Actualitate » Medicul Radu Țincu, despre reticența față de vaccinarea anti COVID-19: „Va duce la eșecul acestei campanii!“

Medicul Radu Țincu, despre reticența față de vaccinarea anti COVID-19: „Va duce la eșecul acestei campanii!“

23 nov. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului „Floreasca“ din Capitală, a vorbit despre reticența față de vaccinarea anti COVID-19. Radu Țincu este de părere că autoritățile nu promovează corect ideea vaccinării împotriva noului coronavirus și atunci unii oameni sunt reticenți.

„În momentul în care un vaccin va primi aprobarea cel mai probabil va trece toate etapele și va primi avize favorabile, fiind sigur. În același timp, acest mod în care s-a propus vaccinarea, a reprezentat și a stat la baza acestei reticențe a populației. Nu doar în rândul profesorilor sunt reticențe, ci și în rândul medicilor sunt oameni care nu vor să se vaccineze anti-COVID pentru că modalitatea în care s-a prezentat acest vaccin mi s-a părut destul de superficială. În primul rând trebuie să înțelegem cu ce se ne vaccinăm“, a declarat Radu Țincu.

Radu Țincu: „Este imposibil să spui de pe acum dacă trebuie vaccinat un vaccin ipotetic “

Medicul de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului „Floreasca“ din Capitală a adăuagt că este imposibil să spui de pe acum dacă trebuie vaccinat un vaccin ipotetic despre care nu se știe nimic.

„Niciun vaccin din cele care au ajuns în faza trei nu sunt aprobate. pentru niciun vaccin nu s-a depus documentația necesară. Este imposibil să spui de pe acum dacă trebuie vaccinat un vaccin ipotetic despre care nu se știe nimic. Această modalitate superficială a autorităților de a promova acest vaccin va duce și la eșecul acestei campanii”, a precizat Radu Țincu.

Monica Pop: „Sunt multe întrebări legate de vaccin“

Medicul oftalmolog Monica Pop consideră că cetățenii sunt bulversați cu privire la rapiditatea cu care părerile medicilor referitoare la tratamentele anti-COVID se schimbă. Medicul oftalmolog este de părere că aceste medicamente ajută, atâta timp cât o mare parte din populație s-a vindecat.

„85 dintre 100 de pacienți s-au vindecat de boala asta. Boala, după părerea mea, există. O să vedem și la discuția despre vaccin. Sunt multe întrebări de pus. De sărbători, fiecare familie trebuie să facă așa cum consideră că trebuie să facă. Este un popor în depresie. Astăzi e bun un medicament, mâine nu mai e. pe cine și cum să mai credem? Eu nu cred că medicamentele acestea au făcut rău. Era normal să se facă un tratament, așa cum s-a putut”, a spus medicul Monica Pop.

„Vom face ce vor face și alții“

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a menționat că în prezent se elaborează o strategie cu privire la administrarea unui tip de vaccin sau a altuia.

„Vorbim, în momentul de faţă, de o intenţie de moment, în baza datelor existente la momentul actual. Este legitimă, din punctul meu de vedere, această reticenţă şi acest scepticism, pentru că oamenii au nevoie realmente de mai multe informaţii pentru a lua această decizie. Ceea ce vor face şi alţii, acelaşi lucru vă garantez că va face şi România. Este un salt uriaş pe care medicina l-a făcut şi ştiinţa în general şi progresul. Peste 150.000 de persoane au fost incluse în toate studiile clinice, fără a fi înregistrate efecte adverse majore”, a menționat Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *