Medicul Octavian Jurma a făcut o previziune sumbră cu privire la numărul de persoane care se vor îmbolnăvi în următoarea perioadă în București. Potrivit celor spuse de către cadrul medical, în următoarele doua săptămâni vor fi înregistrate peste 35.000 de noi cazuri de coronavirus.
Capitala a ajuns la un număr îngrijorător de noi cazuri de infectare cu COVID-19.
Medicul Octavian Jurma a făcut o previziune sumbră
Jurma consideră că în cazul în care în țara noastră s-ar efectua testele la capacitate la care se testa înainte de alegeri parlamentare, numărul de noi infectări ar fi de 15.000 pe zi.
”Media din ultimele 7 zile a fost de 1.600 de cazuri. Și atunci e ușor să vă imaginați că în două săptămâni încep să se adune foarte multe cazuri. Și aici este, de fapt, problema cea mai mare. Faptul că, din aceste cazuri, 10% sunt cazuri foarte grave, care necesită oxigen”, spune Octavian Jurma.
Raed Arafat a tras și el un semnal de alarmă
Medicul Octavian Jurma cosidera că numărul de îmbolnăviri din București se va înmulți în următoarele două săptămâni. Raed Arafat a tras și el un semnal de alarmă și a spus că nu mai există paturi libere la ATI, iar pacienții sunt transferați la alte spitale din țară.
”La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi, doi pacienţi au plecat către Sibiu.
Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei.
Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.
Am avut sprijin din partea Ministerului Apărării, cotinuu, fără absolut nicio rezervă. Oricând a fost nevoie, am avut fie elicoptere de la Interne, de la SMURD, elicoptere mari sau avioane militare de la Ministerul Apărării, dar nu putem transfera fără acordul familiilor”, a spus Raed Arafat la Antena 3.
Beatrice Mahler este îngrijorată
Beatrice Mahler este îngrijorată în perspectiva următoarele săptămâni în condițiile în care în această săptămână, în București, va fi nevoie de 1.000 de locuri în spitalele COVID și de cel puțîn 200 de locuri de terapie intensivă în București.
„Din păcate, este o criză de locuri în secțiile de terapie intensivă și dacă în acest moment vorbim de criză de locuri în terapie intensivă și în secții, mă gândesc cu îngrijorare la ce înseamnă săptămâna viitoare, uitându-mă puțîn în urmă la numărul de cazuri confirmate în București în această săptămână. La un calcul minim, în funcție de datele statistice pe care le avem, 20 la sută dintre pacienții internați necesită internare, adică vom avea nevoie de aproape 1.000 de locuri în spitale și un minim de 200 de locuri în terapie intensivă pentru București, în săptămâna viitoare, dacă regula statistică pe care o cunoaștem – și s-a verificat de atâtea ori – rămâne valabilă”, a declarat Beatrice Mahler.