Medicul Nicolae Pătrașcu provoacă un dezastru imobiliar în Copou. În ciuda contestațiilor, Pătrașcu este convins că va primi autorizația de construire. Vecinii condiționează proiectul de deschiderea unei căi de acces spre strada Costăchescu și închiderea străzii Codrescu
Medicul Nicolae Pătrașcu provoacă un dezastru imobiliar în Copou. În cursul zilei de ieri, proiectul imobiliar al medicului a fost discutat în cadrul unei dezbateri publice. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construit un bloc de locuințe colective pe strada Codrescu nr.17. La discuții a participat și Nicoleta Marinescu, proprietarul unui imobil de pe strada menționată. Aceasta a depus și o serie de obiecțiuni. Cea mai mare problemă are legătură cu accesul auto. Strada Codrescu este de fapt un fundac cu o lățime ce nu permite trecerea în paralel a două mașini. Mai mult, artera este înfundată, un posibil acces fiind printr-o proprietate care face legătura cu strada Costăchescu, în fața sediului ApaVital.
„Am fost astăzi (ieri-n.r.) prezentă la dezbaterea publică organizată pentru acordarea avizului de construcție pentru un imobil pe strada Codrescu nr.17. Și de data aceasta, cu stupoare am constatat că, în ciuda faptului că am depus cererea de participare la audiență, dar și motivația participării și observații pe marginea proiectului, Primăria Iași nu dorește să repare nimic din abuzurile săvârșite de-a lungul anilor”, a precizat Nicoleta Marinescu.
Medicul Nicolae Pătrașcu provoacă un dezastru imobiliar în Copou, iar vecinii vor să închidă strada
Nicoleta Marinescu este de acord cu construirea blocului, doar în condițiile în care strada Codrescu din Copou devine pietonală. Asta și după ce s-a permis în trecut construirea unui bloc, investiție ce aparține firmei falimentare Nova Construct SA.
„Actuala cale de acces să fie numai pietonală pentru toți actualii și viitorii locatari ai acestor imobile. Să aibă o poartă mare și una mică, montate la strada Codrescu pentru a împiedica parcarea mașinilor. Porțile există la familia Tufescu, așa se circula până ce blocul Costachescu nr. 13 a fost dat în folosință. Pe poarta mică pot circula pietonii/locatarii din aceste imobile, iar poarta mare să fie cale de acces auto pentru familia Tufescu, care are un parc de 3-4 mașini, neavând altă posibilitate de a ieși în strada Codrescu. Distanța pe care pot circula mașinile este sub 3,5 ml, 3,5 este distanța dintre pereții caselor. Menționez că pentru asigurarea unui flux corect, suprafața pentru construcția blocului trebuie să fie micșorată cu 50 mp”, a mai arătat Marinescu.
Dezvoltatorul imobiliar a bâiguit o serie de promisiuni, cu rolul de a adormi contestatarii
În cadrul dezbaterii, Nicolae Pătrașcu a promis că în noul bloc se va muta doar cu familia. Asta ca și cum numărul de mașini din zonă nu ar crește.
„Vreau să mă mut personal acolo, cu familia mea. Deranjul va fi cât mai mic. Putem conveni o oră când pot veni mașinile mari. În viitor ar trebui să ne unim forțele să găsim o soluție”, a spus medicul.
Pe scurt, după ce va construi, se va gândi dacă există posibilitatea ca accesul să se facă și din strada Costăchescu. Suprafața studiată a terenului este de 500 metri pătrați.
Proiectul poate fi considerat oricând un tun imobiliar, terenurile din Copou fiind la mare căutare
La prețurile actuale, terenul lui Nicolae Pătrașcu este estimat undeva la nivelul sumei de 1 milion de euro. Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului va fi de 36 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.08. Regimul de înălțime propus este de S+P+E. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 540 metri pătrați. În total vor fi construite 6 apartamente. Dacă apartamentele vor fi compartimentate la fel, spațiul util va fi de aproximativ 70 metri pătrați pentru fiecare unitate locativă. În ceea ce privește locurile de parcare, 4 vor fi dispuse sub etajul 1, iar alte 3 pe teren proprietate. Un loc este destinat vizitatorilor. Nicolae Pătrașcu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, având specializarea Medicină sportivă.