Prima pagină » National » Medicul Monica Pop, despre privilegiile pentru persoanele vaccinate: „Este o mare prostie”

Medicul Monica Pop, despre privilegiile pentru persoanele vaccinate: „Este o mare prostie”

27 mai 2021, 18:50,
Bianca Rebegea în National

În cadrul emisiunii „Decisiv” de la Antena 3, medicul Monica Pop a criticat măsurile de relaxare propuse de CNSU aplicabile de la 1 iunie şi care vin cu serie de privilegii pentru persoanele vaccinate.

Măsuri precum permiterea accesului în cluburi, doar cu adeverință de vaccinare, organizarea festivalurilor cu 1000 de persoane, doar dacă sunt vaccinate sau accesul fără mască de protecție la birou, doar dacă sunt persoane vaccinate în incintă, au fost aspru criticate de medicul oftalmolog, Monica Pop.

Întrebată ce părere are despre aceste propuneri și dacă adoptarea acestor măsuri ar putea fi considerată o discriminare pentru persoanele care au trecut prin boală sau care au teste PCR negative, Monica Pop a subliniat că este clar o discriminare absolut ordinară din mai multe puncte de vedere, mai ales moral.

Monica Pop, despre privilegiile pentru persoanele vaccinate: „Este o mare prostie. Niciun vaccin din lume nu previne boala”

Medicul Monica Pop a reamintit că orice persoană vaccinată împotriva COVID-19 se poate reinfecta și, de aceea, nu vede rostul unui certificat de vaccinare. De asemenea, ea este de părere că până trece toată această perioadă, „ar trebui să se mențină masca și distanțarea și nu altceva și să se vaccineze toată lumea care vrea”.

„Vreau încă o dată să vă reamintesc ce știe toată lumea, orice vaccinat se poate infecta. Acel vaccinat va face o formă ușoară a bolii dar poate infecta pe toți. Deci asta este un lucru elementar și trebuie să se spună, este o mare prostie.

Deci merge la teatru unul care are vaccin și are certificat de vaccinare dar care are boala. Ați văzut că sunt zeci de mii de unii care au făcut boala după ce s-au vaccinat și vreau să vă mai spun un lucru: niciun vaccin din lume nu previne boala. Previne doar starea proastă în timpul bolii.

Unde este precauția aici? Certificatul nu rezolvă nimic, după părerea mea.

Până trece toată perioada asta, după părerea mea, ar trebui să se mențină masca și distanțarea și nu altceva și să se vaccineze toată lumea care vrea. Încă o dată, vaccinul face ca cel care face boala să aibă o formă mai ușoară, dar este o boală contagioasă și se transmite”, a avertizat medicul Monica Pop la Antena 3.

Monica Pop: „Certificatul de vaccinare nu folosește la nimic”

Într-o altă intervenție de la Antena 3, medicul Monica Pop a vorbit despre măsura care permite accesul la evenimente, nunţi, botezuri sau la spectacole pe baza certificatului de vaccinare.

Medicul a apreciat că măsurile s-au relaxat, însă nu este de acord cu certificatul de vaccinare. Aceasta a reamintit că persoanele vaccinate se pot reinfecta şi pot transmite boala, de aceea nu înțelege de este necesar un certificat.

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță.

Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat”, a spus medicul Monica Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *