Prima pagină » National » Medicul Monica Pop are o reacție vehementă în legătura cu campania de vaccinare din România! Aceasta consideră că românii au fost mințiți
Medicul Monica Pop are o reacție vehementă în legătura cu campania de vaccinare din România! Aceasta consideră că românii au fost mințiți

Medicul Monica Pop are o reacție vehementă în legătura cu campania de vaccinare din România! Aceasta consideră că românii au fost mințiți

05 mai 2021, 14:56,
George Cristian în National

Cunoscutul medic Monica Pop are o ultimă reacţie în legătura cu campania de vaccinare din România. Într-o declaraţie făcută, medicul consideră că românii au fost presaţi să se vaccineze şi că autorităţile române dau informaţii eronate legate de categoriile care nu se pot vaccina.

Reacţia vine în contextul în care, la nivel de țară, atât premierul cât şi mai mulţi oficiali au anunţat că persoanele vaccinate ar putea să aibă mai multe beneficii decât celelalte.

Monica Pop consideră că există o presiune pe români pentru a se vaccina

Medicul a afirmat faptul că întreaga campanie de vaccinare din România s-a făcut sub semnul unei presiuni puse pe români şi că acest lucru este anormal. Monica Pop mai este de părere că românilor li s-au ascuns date despre categoriile de persoane care trebuie să se vaccineze:

„Eu cred că toate presiunile nemaipomenite care se pun pe români sunt în măsură să facă invers, în niciun caz credibilitate în procesul de vaccinare. Populația nu a fost informată corect despre efectele vaccinării. În ultimul an starea de spirit a populaţiei din ţara asta s-a modificat într-un proces extrem de rău. Oamenii se simt ameninţaţi, campania după părerea mea, a fost o campanie de dezinformare. Oamenii nu știu anumite lucruri. Asta și urmăresc cei care fac așa ceva. Este mult prea mult. Trebuia să le fi spus oamenilor cu corectitudine, care sunt categoriile care au indicaţie medicală de a nu se vaccina: în timpul tratamentului anti-cancer, plus că sunt boli de sânge unde vaccinarea este contraindicată. Omul trebuie să ştie acest lucru, unde au apărut toate acestea?„, s-a întrebat retoric Monica Pop, cunoscut medic oftalmolog si un constant specialist invitat la posturile de televiziune din România.

Premierul Florin Cîțu a anunţat noi beneficii pentru persoanele vaccinate

Declaraţia Monicăi Pop vine la o zi după ce premierul Florin Cîțu a vorbit despre marea relaxare dar şi despre mai multe beneficii pentru persoanele care s-au vaccinat complet. Acesta a dat drept exemplu faptul că, în viitor, restaurantele, hotelurile etc. vor putea găzdui până la 100% din capacitate dacă persoanele care intră sunt complet vaccinate:

M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. (…)Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate”, a scris Florin Cîțu pe contul de Facebook.

În altă ordine de idei, același premier a vorbit despre faptul că România ar putea relaxa restricțiile începând cu data de 1 iunie 2021 atunci când peste 5 milioane de români vor fi complet vaccinați

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză. În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`