Medicul Mihai Craiu, despre COVID-19: „Dracul nu este atât de negru, copiii trebuie să meargă la școală!”

13 aug. 2021, 12:25
Bianca Rebegea, în National

Medicul Mihai Craiu vine cu vești bune, în ceea ce privește infecția cu virusul COVID-19 la copii. Acesta a dezvăluit că, potrivit unui studiu realizat la New York, un sindrom asociat coronavirusului poate fi tratat în cazul copiilor.

Anunțul a fost făcut de Mihai Craiu, pe  pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. El a analizat un articol care a urmărit evoluția a 45 de copii internați la spitalul Presbyterian din New York, depistați cu MIS-C (Sindromul Inflamator Multisistemic asociat maladiei COVID-19).

„Acest articol recent din Pediatrics prezintă evoluția în timp a tuturor celor 45 de copii internați cu MIS-C la spitalul Presbyterian din New York. Aceștia au fost urmăriți mai multe luni și doar unul singur a continuat să prezinte disfuncție ventriculară la mai mult de 4 luni de la debutul bolii. Această evoluție favorabilă trebuie privită în contextul incertitudinilor de tratament de la acel moment și prin severitatea mare a pacienților incluși în studiu. Acum știm cum poate fi tratat MIS-C la copil”, a explicat Mihai Craiu.

Mihai Craiu, despre COVID-19: „Trebuie doar să avem așteptări rezonabile”

Medicul român a concluzionat că teoriile conspirației trebuie să fie neglijate, iar copiii se pot întoarce la școală.

„Un nou studiu similar ar arăta probabil rezultate și mai bune. Concluzia – Dracul nu este atât de negru. Iar copiii trebuie să meargă la școală! Trebuie doar să avem așteptări rezonabile, să ne protejăm corespunzător locului unde ne aflăm și situației epidemiologice din acel loc și să ascultăm specialiștii. Căci marii „experți” în vândut basme vor continua să vă umple capul cu teorii ale conspirației și în viitor. Doar trebuie să trăiască si ei din ceva”, a precizat specialistul pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Mihai Craiu, despre vaccinarea copiilor: „Când o să fie extrem de mulţi adolescenţi vaccinaţi, o să vedem că eficacitatea vaccinului nu e 100%”

Medicul pediatru a declarat că, într-un studiu, au fost înrolaţi peste 2.200 de copii. Jumătate dintre aceștia au primit vaccinul şi, în perioada de supraveghere, toate cele 16 cazuri de îmbonăvire cu maladie COVID-19, au fost observate la acei adolescenţi care au primit vaccinul în braţul placebo, nu vaccinul activ. Astfel, se poate spune că eficacitatea vaccinului este de 100%.

Cu toate acestea, în viaţa reală, foarte probabil, când o să fie extrem de mulţi adolescenţi vaccinaţi, o să putem observa că eficacitatea nu este de 100%.

„Situaţia este cea care a fost publicată în The New England Journal of Medicine şi cea în baza căreia, autorităţile de Sănătate Publică din Canada şi SUA, au luat anterior Europei decizia de a permite vaccinarea adolescenţilor între 12 şi 15 ani.

Părinţii trebuie să ştie că aceste date sună în felul următor. Au fost înrolaţi peste 2.200 de copii în acest studiu, jumătate dintre ei au primit vaccinul şi în perioada de supraveghere, toate cele 16 cazuri de îmbonăvire cu maladie COVID-19, au fost observate la acei adolescenţi care au primit vaccinul în braţul placebo, nu vaccinul activ, aşa că putem să spunem că teoretic, eficacitatea este 100%. În viaţa reală, foarte probabil, când o să fie extrem de mulţi adolescenţi vaccinaţi, o să vedem că nu e 100%.

De asemenea, medicul recomandă părinților să se informeze din surse sigure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *