Prima pagină » Cancan ultimă oră » Medicul Mihaela Bilic, despre mâncarea care nu îngrașă: „Ciorba, un fel de mâncare complet și echilibrat”

Medicul Mihaela Bilic, despre mâncarea care nu îngrașă: „Ciorba, un fel de mâncare complet și echilibrat”

12 feb. 2021, 20:15,
Bianca Rebegea în Cancan ultimă oră

Medicul Mihaela Bilic, cunoscută pentru sfaturile sale de nutriție și viață sănătoasă în general, s-a gândit să ne dezvăluie un secret. Ea a vorbit despre mâncarea care nu îngrașă, dar nimeni nu s-ar fi gândit că este vorba despre binecunoscuta ciorbă.

Despre ciorbă, medicul nutriționist a spus că este un fel de mâncare complet și echilibrat, care ne oferă toți nutrienții de care avem nevoie și, pe deasupra, nu îngrașă. În plus, ajută la reducerea kilogramelor nedorite. Cu toate acestea, Mihaela Bilic avertizează că nu se referă la ciorba care are două degete de grăsime și nici la cea care are patru linguri de smântână.

Printre avantajele ciorbei se regăsesc: satură bine şi ține burta plină timp de trei ore.

„Există un aliment care, din fericire, face parte din tradiţia culinară a românului însă şi-a pierdut locul de cinste la masa noastră. Este vorba de banală ciorba/supa gătită din ce în ce mai puţin din păcate, chiar şi în familiile unde exista copii.

Mihaela Bilic: „În România orice gospodină ştie că nimic nu satură mai bine şi nu e mai economicos decât o oală de ciorbă”

Nutriţioniştii din toată lumea au recunoscut că „de la supa încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriţie”.

În Franţa masa de seară nu se numeşte cina, ci „souper” deoarece există obiceiul ca seara să mănânci doar o supă. Tot supa ca unic fel de mâncare se servea şi la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru „restaurarea” puterii de muncă.

În România orice gospodină ştie că nimic nu satura mai bine şi nu e mai economicos decât o oală de ciorbă. Iar dacă aţi făcut armată sau aţi mâncat la autoservire şi voi ştiţi ce gust minunat are ciorba făcută la cazan:)

Mihaela Bilic: „E cea mai simplă formă de a consuma legume în cazul copiilor și bătrânilor”

Din punct de vedere nutritiv ciorba este un fel de mâncare complet şi echilibrat. Avem în ea legume, paste făinoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste şi muuuultă apă. Ciorba hidratează, încălzeşte şi hrăneşte cu puţine calorii.

V-aţi dat seama că nu vorbesc de ciorbă cu 2 degete de grăsime la suprafaţă şi nici de cea în care punem 4 linguri de smântână.

Fie că e de legume sau are şi carne, fie ca o mâncaţi caldă său rece, fie că e acră sau dulce, reconsideraţi ciorba/supă în alimentaţia zilnică. E cea mai simplă formă de a consuma legume în cazul copiilor şi bătrânilor, e făcută în casa de mâna voastră şi tine câteva zile.

Dacă se urmăreşte ecografic timpul de golire al stomacului se observă o întârziere de 30% în cazul supei comparativ cu situaţia în care alimentele ar fi consumate separat.

Mihaela Bilic: „Supa ţine de foame mai bine decât o bucăţică de carne cu legume şi cartofi şi un pahar de apă”

Deci supa tine de foame mai bine decât dacă am mânca o bucăţică de carne cu legume şi cartofi şi am bea un pahar de apă.

Această curiozitate nu a putut fi explicată, însă este un lucru cert: mixate între ele, ingredientele din ciorba stau mai mult în stomac! Nu ne rămâne decât să profităm, dacă ţinem la silueta.

Vă recomand cu drag o porţie generoasă de ciorbă aburindă, că fel unic pentru oricare din mesele voastre. Şi puneţi lângă ea şi un ardei iute, intensifică arderile şi accelerează metabolismul cu 25% timp de 3 ore după masă:) Poftă bună!”, a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`