Prima pagină » Local » Medicul ieșean Dan Tesloianu, la Curtea de Apel București. Acesta cere să fie cercetat în libertate
Medicul ieșean Dan Tesloianu, la Curtea de Apel București. Acesta cere să fie cercetat în libertate

Medicul ieșean Dan Tesloianu, la Curtea de Apel București. Acesta cere să fie cercetat în libertate

24 feb. 2023, 17:20, 3 ,
în Local

Medicul cardiolog Dan Tesloianu, cercetat în cazul refolosirii la pacienți vii a dispozitivelor cardiace luate de la persoane decedate, a fost adus vineri, 24 februarie, la Curtea de Apel București, unde se va lua o decizie privind arestarea preventivă pentru 30 de zile, pe care medicul a contestat-o.

Controversatul medic cardiolog din Iași Dan Tesloianu a fost adus sub escortă la Curtea de Apel București. Medicul încearcă să scape de arest după ce a contestat mandatul emis pe numele său în ancheta stimulatoarelor cardiace prelevate de la decedați.

Medicul ieșean Dan Tesloianu cere să fie cercetat în libertate

Medicul Dan Tesloianu a încercat să convingă instanța Curții de Apel că toate acuzațiile care sunt aduse de procurorii Parchetului General sunt nesusținute și toată această ”poveste” legată de implantarea unor dispozitive medicale care ar fi foat preluate de la persoane decedate ”ar fi o fabulație”, conform unor surse apropiate de apărători.

Sunt motive pentru care Dan Tesloianu încearcă să convingă Instanța că locul său nu este în spatele gratiilor, acolo unde a ajuns în urmă cu cinci zile, după ce a fost arestat preventiv.

De altfel, pentru a obține această libertate, medicul a apelat la o echipă de avocați celebri din Capitală, în încercarea de a demonstra că ce a făcut la Clinica de Cardiologie a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași a fost în limitele bunului simț, dar și că, prin tot ce a făcut împreună cu echipa sa de medici rezidenți, a respectat legislația și obligațiile medicale.

Toate aceste acuzații venite din partea procurorilor, spuneau apărătorii săi, sunt o ”aberație”, însă – deocamdată – este acuzat că a folosit acele dispozitive reutilizate după ce au fost sterilizate în mod nelegal și că toate aceste intervenții veneau pe fondul unei nejustificări, câtă vreme spitalul avea la îndemână fondurile necesare pentru a cumpăra aceste dispozitive noi, care să nu expună pacienții, și așa suferinzi, la riscuri ulterioare.

În urmă cu câteva zile, medicul a fost arestat preventiv pentru aceste acuzații, după ce procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică au stabilit că sunt aproape 240 de pacienți cărora li s-au implantat aceste dispozitive medicale la mâna a doua, o acuzație care a stârnit o adevărată revoltă, dar și controverse în lumea medicală și care l-au adus în postura de arestat preventiv.

Astăzi, însă, el speră ca lucrurile acestea să se schimbe, cel puțin în ceea ce privește măsura preventivă.

Avocații săi au pledat nu doar pentru a nu fi confirmat mandatul de arestare emis de Tribunalul București, ci și pentru a primi o măsură preventivă ceva mai blândă, în cel mai rău caz – control judiciar, însă, spuneau surse apropiate de apărători, varianta cea mai corectă față de medic ar fi ca el să nu aibă nicio interdicție și nicio obligație.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *