Prima pagină » Local » Medicul ieşean Dan Tesloianu, acuzat de procurori că a falsificat acordul pacienților pentru a le monta stimulatoarele cardiace de la pacienți morţi
Medicul ieşean Dan Tesloianu, acuzat de procurori că a falsificat acordul pacienților pentru a le monta stimulatoarele cardiace de la pacienți morţi

Medicul ieşean Dan Tesloianu, acuzat de procurori că a falsificat acordul pacienților pentru a le monta stimulatoarele cardiace de la pacienți morţi

23 feb. 2023, 09:18, 17 ,
în Local

Medicul ieşean Dan Tesloianu este acuzat de procurorii care au cerut arestarea preventivă a acestuia ca formularele privind „Consimțământul informat al pacientului” erau modificate după semnarea de către pacienți, fără ca aceștia să știe. Era adăugat un paragraf scris de mână prin care și-ar fi dat acordul pentru montarea stimulatoarelor cardiace refolosite de la pacienţii morţi.

Potrivit anchetatorilor, doctorul Dan Tesloianu „sau medici din subordine, la solicitarea acestuia, au alterat mai multe înscrisuri” prin care falsificau acordul pacienților pentru implantarea unor dispozitive medicale refolosite.

„Respectiv formularele «Consimțământul informat al pacientului», prin adăugarea, ulterior semnării acestora de către pacienţi, unui paragraf olograf, înainte de rubrica cu semnătura persoanelor în cauză și fără a le aduce la cunoștință, că bolnavii și-ar fi exprimat acordul prealabil pentru implantarea unui dispozitiv extras din cadavre şi/sau efectuarea de modificări ulterioare pe FOCG (prin utilizarea de corectoare, rescriere şi/sau adăugiri), referitoare la implanturi de dispozitive extrase de la pacienți decedați”, au reținut procurorii în referatul prin care au cerut instanței arestarea medicului.

Descinderi la Iaşi şi alte trei judeţe

Vă aducem aminte că autoritățile au realizat, vineri dimineață, 17 februarie, 24 de percheziții în trei județe, inclusiv la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi și la Spitalul Militar Regina Maria din municipiul Brașov, într-un dosar cu acuzații de dare de mită, fals și înşelăciune.

Medicii cercetați sunt suspectați că au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stimulatoare cardiace de la persoane decedate. În vizorul procurorilor au intrat cardiologul Dan Tesloianu, din Iași, și Eduard Belu, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală a PÎCCJ au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană fizică având calitatea de medic la un spital din municipiul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, prevăzută de art. 297 Cod penal cu aplic. art. 35 Cp,( 238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, prev. de art. 48 Cod penal rap la art. 24 alin. 1 lit. b din Legea 50/1991 și luare de mită prev. de art.289 din Codul penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal.

Față de inculpat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile, care a fost înaintată spre soluționare Tribunalului București.

În situația de fapt reținută de procurori, se menționează că suspectul și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu, cu intenție, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora.

Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că suspectul a operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparținătorilor”, a transmis PÎCCJ.

Comentarii
  • prostan satrapoianu

    Mengele asta se consideta nevinovat si vrea afara din inchisoare! Sa putreazesca in puscarie criminalul si sa fie confiscata toate averile lui si a celor care l-au ajutat si sa fie impartite victimelor nevinovate sau urmasilor lor.

  • Este acelasi scris olograf pe toate documentele? Este sub semnatura pacientului sau deasupra? Pacientii au si ei un exemplar pentru comparatie?
    Exista o procedura prin care un document oficial cum este acesta cu consimtamantul sa fie completat si cu alte informatii si sa cintinue sa fie legal?

  • Este acelasi scris olograf pe toate documentele? Este sub semnatura pacientului sau deasupra? Pacientii au si ei un exemplar pentru comparatie?
    Exista o procedura prin care un document oficial cum este acesta cu consimtamantul sa fie completat si cu alte informatii si sa continue sa fie legal?

  • Nu scapa asta de puscarie, sub nici o forma. Pacat de el. Chiar avea salar frumusel, dar asa-i cand nu te mai satura dracu de bani. Eu sunt curios cine mai este in echipa, pentru ca medicul asta sigur singur nu a lucrat. Ca sa mai scape de puscarie, poate semna un acord de recunoastere.

  • bufonul de la ateneu!

    eu zic sa i bagam un stend in kour!!!!

  • dr teslobovanul de la auschwitz

    O sa-i monteze la dr vicol niste maciuci un kour, nu stenturi!

  • Chiar daca scapă de puscarie medicul Tesloianu trebuie interzis in a mai practica orice formă de prestatie medicală. Aceeasi interdictie trebuie aplicată si celor 5 ”colaboratori” din echipa sa, care practicau, cu bună știință, o medicină de proastă calitate, infracțională, coordonată de seful echipei.
    In concluzie, Colegiul Medicilor din Romania are de aplicat 6 ordine de anulare a avizelor pentru exercitarea profesiunii medicale. De asemenea, va constata si alte activități care se desfășoară fără avizele necesare si cu o pregătire sumară/insuficientă, artizanală de către alti ”subordonați” , încă neidentificati din echipa Clinicii Cardiologie

  • Oare cine va mai veni la el, macar la o consultatie dupa monstruozitatea de care a dat dovada. Cat de sadic trebuie sa fii tu ca medic, incat sa inrautatesti premeditat sanatatea, sa le pui viata in pericol unor amarati, doar ca sa le iei si ultimii bani, tu care ai un salariu urias si esti plin de bani. Medicii din Romania, nu mai au nici o urma de moralitate, majoritatea dintre ei fiind niste bisnitari, pusi sa faca bani multi din disperarea pacientilor.

  • Speram ca procurorii sa destructureze, tot cuibul asta de medici infractoro-criminali, pentru ca nu te poti numi altfel, cand pui in pericol premeditat viata unor oameni, pusi sa faca bani de pe urma pacientilor si a statului roman, intr-un mod diabolic.

  • Să-i ia naiba de bani, dar chiar în viața asta totul se rezuma numai la bani?
    Asta-i aducea doctorului cea mai mare fericire?
    La cat era de ocupat să facă bani,n-avea timp cred,nici să-i cheltuie…
    Degeaba a învățat atâția ani și și-a făcut un renume, dacă a luat decizia proasta de a face bani ,,călcând pe cadavre”!
    Oricum,nu se poate numi OM!

  • Am fost si eu la acest doctor.Ce mi-a recomandat?Niste pastile pentru toata viata,aveam pe atunci cam 62 de ani .Unele din ele erau gratuite si spunea ca sunt privilegiat ca sunt in acel program.Erau cam 7-9 pastile pe zi.Nu am avut incredere si am mers la alt medic cardiolog,care dupa analize,mi-a aratat documentat ca nu trebuie sa iau acele pastile.Am intrerupt acel tratament.Acum am 72 de ani si nu mai iau pastile.

  • Trebuie sa li se retraga dreptul de a mai profesa in domeniul medical.Nu sunt medici,sunt niste criminali.
    Confiscarea averilor,despagubirea celor afectati si inchisoare cu executare!
    Hai sa vedem Justitia la treaba!

  • Criminal in serie, nu medic.

  • Părțile vătămate ar trebui să ceară despăgubiri morale de milioane de euro acestor doctori,dar mă tem că o astfel de acțiune s-ar îndrepta împotriva spitalului care sa plătească daunele,însemnând bani din partea contribuabililor la asigurările de sănătate.Intre timp cred că mulți pacienți au și murit datorita medicației și manevrelor criminale…

  • Nu aruncati cu piatra ca nu stiti adevarul si ce este in spatele acestor acuzatii Tatal meu a fost pacientul lui, l-a pus pe picioare , doctorul este din categoria celor care iti explica si nu-ti baga pe gat dispozitive de care nu ai nevoie Asa ca nu mai comentati aiurea

  • Da, sigur, iti explica ca o sa mori daca nu ii dai spaga si nu urmezi tratamentul lui sau poate esti vreo ruda al acestui monstru sau vreun coleg colaborator. Ce nu se spune aici e ca multi pacienti au luat tratamente inchipuite, tocmai pentru ca monstrul asta sa aiba motiv sa ii opereze si sa le implanteze stimulatoare cardiace de la morti.

  • Daca vreti sa aflati cati sunt ca El,Citi comentariile ,review uri google places pentru spital spiridon.Serach google pentru spridon.Si pentru price alt mare spital,Mai ales din Bucuresti, de urgenta si chiar private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`