Prima pagină » Actualitate » Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al Ministrului Sănătății: „Sunt mulțumit de ce am realizat!”
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al Ministrului Sănătății: „Sunt mulțumit de ce am realizat!”

Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al Ministrului Sănătății: „Sunt mulțumit de ce am realizat!”

11 aug. 2024, 15:00,
în Actualitate

Medicul Gabriel Diaconu, cunoscut pentru pozițiile sale controversate recente în legătură cu scandalul de la Spitalul Pantelimon din București, a decis să renunțe la funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Diaconu și-a anunțat demisia pe rețelele de socializare, explicând că a luat această decizie din cauza „incendiului dement” împotriva profesiei medicale. El a subliniat că demisia sa reprezintă un act de protest împotriva demonizării medicilor. De asemenea, Diaconu a menționat că a avut o discuție cu ministrul Rafila înainte de a face publică această decizie, evidențiind că a fost satisfăcut de realizările sale în această funcție.

„Poziţia mea din ultimele zile, ca şi lucrurile pe care le-am scris sau declarat, reprezintă opinia mea personală, de medic, de om care lucrează în domeniul sănătăţii de peste 20 de ani, de expert naţional şi internaţional. Dată fiind poziţia mea de consilier onorific al ministrului Sănătăţii, presa a folosit această calitate benevolă drept argument c-aş vorbi, în vreun fel, în capacitate oficială. Presa ştie că, oricând am vorbit în capacitate oficială, am avut grijă să menţionez asta. Vreau să cred că încă trăiesc într-o ţară în care nu există delict de opinie. Acest incendiu dement împotriva doctorilor mă obligă, însă, la următoarea decizie, pe care o anunţ acum. Din demnitate profesională, şi în semn de protest la demonizarea profesiei mele de medic, după o discuţie cu domnul ministru în timpul acestei după-amieze, am convenit să-mi depun demisia din funcţia mea onorifică” , a scris Diaconu pe Facebook.

Medicul Gabriel Diaconu, cunoscut pentru pozițiile sale recente controversate legate de scandalul de la Spitalul Pantelimon din București, a anunțat că își încheie mandatul de consilier onorific al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Diaconu a explicat pe rețelele de socializare că această decizie a fost influențată de „incendiul dement” împotriva profesiei medicale. În postarea sa, el a subliniat că demisia este un act de protest împotriva demonizării medicilor. Medicul a clarificat că pozițiile și declarațiile sale recente reflectă opiniile sale personale, bazate pe experiența acumulată în peste două decenii de activitate în domeniul sănătății, atât națională, cât și internațională. Diaconu a afirmat că presa a interpretat greșit rolul său de consilier onorific, prezentând opiniile sale personale ca fiind oficiale. El a făcut întotdeauna distincția între perspectivele sale personale și cele oficiale și a discutat anterior cu ministrul Rafila înainte de a lua această decizie.

El a anunțat că va depune oficial demisia luni dimineață.

„Mi-am dedicat timp, în aceşti aproape trei ani, dezvoltării sănătăţii mintale, ca domeniu, în România. Sunt mulţumit de ce am făcut. Am avut sprijin necondiţionat din partea ministrului Rafila, am avut împrejur o echipă de oameni remarcabili, atât la Minister cât şi la agenţiile partener. Mi-am reprezentat meseria cu mândrie. Am intrat cu capul sus într-o demnitate publică efemeră, plec cu capul sus”, a adăugat Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *